Četvrtak, 02.01.2014.


Joe mi nije rekao da će se oprostiti, želimo čak da produlji ugovor

– Čuo sam se s Joeom i za Božić i sada na Novu godinu te mi je potvrdio da 8. siječnja dolazi u Zagreb. Odobrio sam mu da se pripremama priključi s danom zakašnjenja zbog letova iz Australije – kazao nam je Zoran Mamić.

Ako je do sada postojala sumnja vezana za nastavak karijere Josipa Šimunića, s obzirom na drakonsku Fifinu kaznu, Dinamov trener Zoran Mamić otklonio ju je na Novu godinu.

– Čuo sam se s Joeom i za Božić i sada na Novu godinu te mi je potvrdio da 8. siječnja dolazi u Zagreb. Odobrio sam mu da se pripremama priključi s danom zakašnjenja zbog letova iz Australije – kazao nam je Zoran Mamić u telefonskom razgovoru iz Dubaija, iz kojega se s bratom vraća danas.

Susreo sam Capella

Je li Joe uopće spominjao da bi zbog novonastalih okolnosti mogao završiti karijeru ove zime?

– Ni riječju nije nagovijestio takvu mogućnost. On ima ugovor do ljeta, a mi bismo željeli da ostane još jednu godinu, da s Dinamom još jednom pokuša ući u Ligu prvaka. No to će ovisiti o njemu, ne znam još kakvi su njegovi planovi - dodao je Zoran.

Braća Mamić Novu godinu dočekala su na plaži u Dubaiju, na gala večeri nedaleko od glasovitoga hotela Burj Al Arab, u društvu brojnih nogometnih zvijezda...

– Susreo sam De Boera, Capella, Thorstena Finka, Dana Petrescua... – rekao je Zoki koji je svakodnevno bio u kontaktu sa svojim stožerom, Cvitanovićem, Krznarom te kondicijskim trenerima Štefanićem i Šošom.

Posebna pažnja bila je posvećena Alenu Haliloviću, od kojega se na proljeće mnogo očekuje. Što ako ne ode u Dortmund, pitamo Zorana Mamića.

– Alen ima ugovor i bez nas nikako ne može otići u Borussiju. Otac je pregovarao u Dortmundu? O tome ne znam ništa. Da bi Alen otišao, morao bi nam se netko javiti, a to još nije učinio nitko. Prema tome, na Halilovića najozbiljnije računamo. Ja sam s njim stalno u kontaktu jer radi po posebnom programu, posvećujemo mu najveću pozornost – naglašava Zoran.

Ni blizu pojačanju

S Halilovićem bi prije početka priprema trebao raditi i klupski psiholog Boris Balent. Mamić je i to potvrdio.

– Da, nastojat ćemo kroz te razgovore utjecati da Alen skine pritisak sa sebe, očisti glavu uoči polusezone u kojoj bi još više trebao iskazati svoj potencijal. Jer, nije mu lako, dečko je još u pubertetu, a mi ga gledamo kao odrasloga čovjeka.

Hoće li Halilović dobiti veću minutažu na proljeće?

– I to će ovisiti samo o njemu – zaključio je Mamić dodajući da Dinamo još nije ni blizu dovođenju novoga pojačanja, igrača koji bi trebao preuzeti Sammirovu ulogu.

Preuzeto sa vecernji.hr