Četvrtak, 02.01.2014.


SP: Stadion u Natalu simbolično otvoren u novogodišnjoj noći

Jedan od šest još uvijek nedovršenih stadiona za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu simbolično je otvoren u novogodišnjoj noći iako još uvijek nije spreman za uporabu...

Čelnici lokalnog Organizacijskog odbora u sjeveroistočnom gradu Natalu prvi su put uključili rasvjetu na Areni das Dunas na prijelazu iz stare u novu godinu, te tako simbolično označili dovršetak stadiona. No, svi radovi još uvijek nisu gotovi tako da se očekuje da će službeno otvaranje biti 20. siječnja.

Obala Bjelokosti - Japan: 2,50 3,20 2,50 (LIVE)


Brazil je tako u godinu SP-a ušao sa samo šest potpuno dovršenih stadiona od 12 na koliko će ih se igrati. Na tih šest stadiona su se lani već igrale utakmice Kupa konfederacija. Do odgode u završetku radova je došlo zbog financijskih problema, pitanja sigurnosti radnika i nesreća koje su se događale na gradilištima.

Podsjećamo, hrvatska reprezentacija će na SP-u igrati u skupini A. Protiv domaćina će igrati u Areni de Sao Paulo, potom joj slijedi dvoboj protiv Kameruna Areni Amazonia u Manausu, te na koncu ogled s Meksikom u Areni Pernambuco u Recifeu. Od spomenutih je stadiona dovršen samo ovaj potonji. Očekuje se da će Arena Amazonia biti zgotovljena do kraja ovog mjeseca, dok stadion u Sao Paulu neće biti spreman do travnja.