Četvrtak, 02.01.2014.


Hrvoje Milić: Uvjeren sam kako ću biti u Brazilu

- Ako treba, spreman sam pomoći NK Osijeku. Mi bivši igrači trebamo se uključiti - kaže 24-godišnji nogometaš Rostova.

Prvenstvenu stanku u ruskom prvenstvu Hrvoje Milić iskoristio je za povratak kući, u Osijek. No, ni odmor nije protekao bez aktivnosti jer se rado odazvao nastupima na humanitarnim malonogometnim turnirima u Hrvatskoj. Jedan od njih bio je i osječki “Turnir 8 kafića”, s kojeg je sav prihod išao u korist autistične djece.

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


- Kad su mi rekli o čemu se radi, da je za korist djece, nije uopće bilo dvojbe hoću li doći i nastupiti. Bilo je važno biti dio toga i pomoći koliko se može - pričao je 24-godišnji Milić koji je izdanak Osijekove nogometne škole, ali nije zaigrao u bijelo-plavom dresu među seniorima.

Pletikosin suigrač

Sa 17 godina otišao je u Hajduk, odakle je 2009. prešao u švedski Djurgardens, a od tamo se dvije godine poslije vratio u Hrvatsku, ali u dres Istre 1961. Dobre igre u pulskom prvoligašu donijele su mu još jedan inozemni transfer prošlog ljeta, ali ovaj put u puno jaču rusku ligu, gdje je potpisao za Rostov, čija vrata uspješno brani Stipe Pletikosa.

- Sve ove dobre igre u hrvatskom prvenstvu došle su do izražaja i dovele do realizacije mog prelaska u Rusiju. Bilo je tu puno stvari oko tog transfera, ali najvažnije je da se sve završilo. U Rostovu sam standardan, a kad sam došao, bilo mi je rečeno da zbog kasnijeg priključivanja prvih par kola neću igrati. Ali, jasno su mi dali do znanja da računaju na mene kao pojačanje i čim sam zaigrao, brzo sam se ustalio u momčadi.

Milić igra na poziciji lijevog beka, poneki put zaigrao je i u veznom redu, a u 16 nastupa u prvenstvu zabilježio je pogodak i tri asistencije. Dobre igre nisu rezultirale samo inozemnim transferom, nego i pozivom u reprezentaciju. Debitirao je u prijateljskom susretu protiv Portugala, kada je odigrao cijelu utakmicu, a potom je skupio još dva nastupa, odradivši po poluvrijeme u susretima s Lihtenštajnom i Južnom Korejom.

- Hvala svima koji su mi pružili podršku i priliku, i u klubu i u reprezentaciji. Što reći, igrati za reprezentaciju velika je čast. Od malena sam išao na utakmice reprezentacije, a sada sam i sam dio toga.

Konkurencija na lijevom boku

Lijevi bok često se spominje kao najkritičnije mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Zadnjih godina standardan na tom mjestu je Ivan Strinić, no i dalje traje potraga za alternativnim rješenjima. U dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda u reprezentaciju se vratio Danijel Pranjić pa je sada konkurencija još veća. No Milić vjeruje kako će se naći na popisu izbornika Nike Kovača za Brazil.

- Moje misli okrenute su tome da budem još bolji u klubu i, naravno, da budem među putnicima za Brazil. Igram dobro, pun sam samopouzdanja i ne želim biti prepotentan, ali moje je reći da sam uvjeren da ću biti tamo. Svjetsko prvenstvo u Brazilu bit će nešto posebno, pogotovo zbog samog Brazila. Imamo i veliku čast otvoriti prvenstvo protiv domaćina, gledat će nas cijeli svijet i želim biti sudionik toga - optimističan je 23-godišnji Osječanin.

Iako je daleko od zbivanja u hrvatskom klupskom nogometu, Milić i dalje pozorno prati sve. Ni njemu nije svejedno vidjeti u kakvoj se teškoj situaciji nalazi osječki prvoligaš.

- Pratim i dalje domaće prvenstvo, nastupe Osijeka i Istre 1961, ali i sve ostale. Osijek je moj rodni grad, to je i moj klub koji mi je dao prve nogometne korake, priliku da stasam do ovoga gdje sam sada. Naravno da me boli vidjeti gdje se sada nalazi i s kakvim se sve problemima bori i nadam se da će se nešto promijeniti. Spreman sam i ja pomoći koliko mogu. Nadam se da će se okrenuti nabolje, možda preko inicijative bivših igrača, Grada, novog vlasnika ili bilo čega drugog. Bitno je samo da se klub spasi i vrati u vrh hrvatskog nogometa, gdje i pripada - zaključio je Milić koji u 2014. godini očekuje daljnji napredak svoje karijere, čija bi najveća potvrda stigla u vidu odlaska na SP u Brazil.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr