Četvrtak, 02.01.2014.


Veći klupski budžet Cibalije u 2014. godini

Iza Cibalije turbulentna je 2013. godina. Vinkovčani su ispali iz prve lige, ali su se u drugoligaškom društvu brzo stabilizirali. Zato predsjednik Zvonimir Hodak raspoloženo govori o proteklih 365 dana.

- Prvi dio godine bio je težak, od borbe za ostanak u prvoligaškom društvu do financijskih problema koji su nas pratili. Želja nam je bila osigurati ostanak u prvoj ligi, ali, na žalost svih u klubu i oko njega, to nismo uspjeli. Nakon ispadanja prionuli smo na posao kako bismo osigurali što bolje uvjete i momčad za brzi povratak. Najveći uspjeh u protekloj godini svakako nam je financijska konsolidacija kluba, a i dobri transferi, što najbolje pokazuje tablica nakon prvog dijela sezone. Dodao bih da smo dobar posao napravili i u omladinskoj školi, proveli smo reorganizaciju i očekujemo rezultate do kraja sezone.

U novoj godini Cibalia ima veliki cilj, povratak u prvu ligu.

- Želimo povećanje budžeta za sljedeću godinu te imamo plan kako to ostvariti. Ambicije su nam povratak u prvu ligu i da u njoj budemo stabilan prvoligaš. Još više ćemo sredstava, a i ljudskih resursa, dati za školu nogometa kako bi zaista bila izvor kvalitetnih igrača, kako za Cibaliju tako i za šire nogometno tržište.

U skladu s tim ambicioznim planom zasigurno su i pojačanja koja je zaželio trener Petravić prije odlaska na odmor.

- Realnost su Cibalije pojačanja koja će po kvaliteti odgovarati zahtjevima prve lige. Prioriteti su poznati. Što se tiče igrača koji su malo ili nimalo igrali u protekloj polusezoni. Sigurno je da će neki ići na posudbu.

Za kraj predsjednik Hodak zaželio je svima ostvarenje želja u 2014. godini.

- Zahvalio bih svima koji su pridonijeli konsolidaciji kluba u protekloj godini. Zahvalio bih navijačima što su stoječki podnijeli ispadanje svog kluba s nadom brzog povratka. Njihova pomoć i te kako će nam trebati i u 2014. godini - zaključio je Hodak.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr