Utorak, 31.12.2013.


Mila Horvat već dugo nije nekome dala ovoliko komplimenata

Mario Mandžukić proglašen je najboljim hrvatskim sportašem u 2013. godini, osvojio je s Bayernom pet velikih trofeja i cijele godine primao čestitke i pohvale sa svih strana. Tako je bilo i na kraju godine, kad je u intervjuu za HRT odgovarao na pitanja i brojne, ali zaslužene komplimente Mile Horvat.

Mario, iza tebe je briljantna godina, pet najvećih trofeja u svijetu nogometa. Što uopće možeš reći na tu temu? Rušiš rekorde, ispisuješ povijest, najbolji si od najboljih.
- Istina je. To sam želio još kao klinac. To su bili ti dječački snovi, da i ja jednog dana budem tu gdje sam sad. Ova godina će mi biti nezaboravna, ali ne želim tu stati, presretan sam zbog svega što sam ostvario i želim ovo ponavljati.

M`gladbach - Bayern: 8,40 4,80 1,32 (LIVE)


2012. godine došao si u Bayern kao rezervna opcija za Marija Gomeza, a poslije si se prometnuo u najvećeg junaka. Jesi li tada uopće mogao pretpostaviti da će ti se u samo godinu dana dogoditi tako veliki uspjeh?
- Pa dobro, kad sam dolazio, nisam sebe vidio kao rezervnu opciju. Ja sam odmah vidio da ću igrati i da ću ostvarivati dobre rezultate. Baš sve što se dogodilo nisam pretpostavio, ali kad je sve to počelo, vidjelo se da možemo ostvarivati stvarno povijesne rezultate.

Arsenal - Bayern: 3,90 3,50 1,86 (LIVE)


Promijenio se i trener pa niste baš krenuli sjajno, onda si opet i Guardiolu uvjerio u svoje kvalitete. Kažu da nema stila igre i trenera i taktike gdje Mario Mandžukić neće pokazati svoju kvalitetu.
- Mogu se prilagoditi, imam neki svoj način na koji igram, svoj stil. Kad je Guardiola tek došao, nismo se znali otprije i normalno da nije sve otpočetka štimalo, trebali smo vremena da se upoznamo. I ja sam morao njega upoznati da vidim kako razmišlja, kako radi i htio sam mu pokazati da može računati na mene, da sam tu i da ću ponoviti sve ovo što sam napravio prije nego što je on došao.

Možeš li iz godine na izmaku izdvojiti neki trenutak koji ti je bio najradosniji i s druge strane neki najteži?
- Uvijek pokušavam razmišljati samo o pozitivnim stvarima. O lošim stvarima ne želim uopće govoriti. Bilo je stvarno lijepih trenutaka, od Lige prvaka do plasmana s reprezentacijom u Brazil. To su neki najljepši.

Spomenuo si plasman u Brazil na Svjetsko prvenstvo, no 12. lipnja Marija Mandžukića neće biti u sastavu. Koliko iskreno žališ zbog tog otvaranja protiv domaćina?
- Kad sam dobio crveni karton, očekivao sam kaznu, samo sam se nadao da neće biti dvije ili više utakmica i na kraju sam zadovoljan što sam dobio jednu. Znao sam da nisam napravio ništa toliko loše i da nije bilo namjerno, te se baš poklopilo da igramo protiv Brazila tu prvu utakmicu, koju će gledati cijeli svijet. Ali sretan sam jer imamo u ekipi sjajne dečke koji će to sigurno odraditi na pravi način.

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


Očekivanja u skupini u kojoj su još Kamerun i Meksiko?
- Po meni je skupina OK. Rekao sam, ako nam je cilj ostvarivati neke uspjehe, onda si moramo zadati cilj da moramo proći skupinu, a ako budemo tako razmišljali, onda ćemo je proći. Poslije je sve moguće.

Kamerun - Hrvatska: 3,20 3,20 2,05 (LIVE)


Razgovor je zaključio odgovorom o nastavku karijere:
- Sretan sam u Bayernu, mislim da sam došao u najbolji klub na svijetu, osjećam se dobro i dok god bude tako, neću razmišljati o odlasku.

Preuzeto s net.hr