Utorak, 31.12.2013.


Rebić: Hvala žiriju, ovu su nagradu dobili veliki igrači

Ostvario mi se san, igram u Seriji A, i to za tako velik klub kao što je Fiorentina. Još trljam oči, kao da sanjam – kazao je Rebić...

Bio je kraj sezone, svibanj 2011. godine. Ivan Katalinić, tadašnji trener Splita, u igru je na gostovanju protiv Dinama ubacio klinca za kojeg su svi govorili da je pravi. Ante Rebić tada je imao 17 i pol godina, u prvoligaškom debiju zabio je Dinamu na proslavi prvaka.

Žužulov pravi posao

– On je budućnost hrvatskog nogometa – govorio je tada Katalinić.

Smješkala su se braća Slaven i Jozo Žužul, koji su u ljeto 2010. godine iz Imotskog doveli Rebića u Park mladeži.

– Rebić, to je pravi igrač – uvjeravao je Slaven Žužul.

Dvije i pol godine kasnije Rebić, danas 20-godišnjak, proglašen je nadom hrvatskog nogometa.

– Sretan sam zbog izbora, hvala žiriju, ovu su nagradu dobili veliki igrači. I ova nagrada daje mi samo još jedan poticaj – rekao nam je Rebić.

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


Više nije stanovnik Parka mladeži, posljednjeg dana prijelaznog roka ostvario je rekordnih 4,5 milijuna eura vrijedan transfer u slavnu Fiorentinu. Iz Splita u Fiorentinu, takav transfer nikada nije ostvario neki igrač, a da nije otišao iz Dinama ili Hajduka. Klinac iz Vinjana Donjih u stigao je u Seriju A u tri godine.

– Sve ide tako brzo da se još ne mogu ni snaći – kaže Rebić.

Sjetili smo se Firence, kraja kolovoza kada je potpisao ugovor za Fiorentinu.

– Ostvario mi se san, igram u Serie A, i to za tako velik klub kao što je Fiorentina. Još trljam oči, kao da sanjam – kazao je Rebić koračajući travom stadiona Artemio Franchi.

Fiorentina - Livorno: 1,32 5,05 9,30 (LIVE)


Iza njega je stvarno godina iz snova. Ne samo zbog briljantnih igara u dresu Splita. Ili superiornosti na U-19 prvenstvu svijeta kada je bio najbolji igrač Hrvatske. Igor Štimac ljetos mu je dao prigodu da debitira u dresu Hrvatske. Minute u Lihtenštajnu iskoristio je na najbolji mogući način, debi u kockastom dresu okrunio je golom. A šlag na tortu stigao je kada mu je Niko Kovač, u najvažnijem hrvatskom nogometnom trenutku posljednjih godina, u doigravanju za odlazak na prvenstvo svijeta protiv Islanda iskazao povjerenje.

Možemo u osminu finala

Taj mali iz Vinjana Donjih po svemu bi trebao biti veliki hrvatski adut u Brazilu. Baš na otvaranju, u utakmici svih utakmica, protiv Brazila, Niko Kovač na raspolaganju nema Marija Mandžukića. I grozničavo traži zamjenu za njega. Rebić je legitiman kandidat za to mjesto.

– Neka ja budem među putnicima za Brazil, a tko će igrati, manje je bitno. Ako izbornik bude vidio da sam ja zamjena za Mandžukića, bit ću spreman, u to budite sigurni. Ta utakmica s Brazilom bit će središte svijeta. Skupina je teška, no vjerujem da možemo preko Kameruna i Meksika – smješka se Rebić.

Konačni poredak za nadu godine

Ante Rebić (Fiorentina) 38

Mario Pašalić (Hajduk) 27

Alen Halilović (Dinamo) 23

Marcelo Brozović (Dinamo) 21

Tin Jedvaj (Roma) 10

Ivan Močinić (Rijeka) 10

Preuzeto s vecernji.hr