Utorak, 31.12.2013.


Reno Sinovčić: Ne smetam "Tumbi" Rogiću da ode u Hajduk!

Još nije sigurno hoće li Tomislav Rogić – Tumba, trener zadužen za pripremu vratara u Zadru, prihvatiti otvoreni poziv trenera Hajduka Igora Tudora i Stanove zamijeniti za Poljud...

Bitna vijest u tom raspletu stiže izravno iz Zadra, s Kalelarge i zadarskih Stanova kao centra baluna u gradu Svetog Donata:

- Nećemo nikoga sprječavati u njegovom trenerskom razvoju pa tako ni Rogića. Nemamo ništa protiv njegova odlaska i što se nas tiče, slobodno Rogić može poći u drugi klub, u ovom konkretnom slučaju Hajduk! Ali, odluka je isključivo njegova, on mora donijeti konačnu odluku nakon procjene što dobiva odlaskom u stručni stožer bijelih, odnosno što mu se sve nudi - kazao je Reno Sinovčić, vanjski suradnik Zadra.

Već je to velika stvar, da Reno ne sprječava odlazak svoga pulena u redove Hajduka, premda se već neko vrijeme smatra kako Sinovčić nije više "dobar" s Hajdukom ili je bolje reći da Hajduk nema više posla s Renom kao nekoć.

To je sigurno. Pa se tako u Poljudu zaobilazilo igrače tipa Santinija, danas nitko ne spominje jednog finog veznog Begonju ili možda Ivančića koji bi se kao centarfor baš uklopio u Tudorovu viziju napadača, vođe navale koji umije igrati leđima okrenut golu; čak više po našem ukusu od tog Radonjića iz Istre...

No, ako se nisu dotakli nogometaša, eto poziva – Tumbi Rogiću. Izravno zadiranje u srce stožera Zadrana! S razlogom. Rogić je zaslužio takav iskorak naprijed.

Reno Sinovčić kaže: "Ja mu ne smetam".

Preuzeto sa slobodnadalmacija.hr