Utorak, 31.12.2013.


Dejan Radonjić - prvi pick Gorana Vučevića!

Goran Vučević se predstavio službeno javnosti kao novi sportski direktor Hajduka, ali je jasno da je već obavio prve razgovore, s Nevenom Šprajcerom, direktorom Istre 1961 i to navodno u – Zagrebu...

Pa sve se zbiva u metropoli, na pola puta, "na pula puta"... Iz tog sastanka i špekulacija iz Pule glede interesa "zeleno-žutih" spram Andrijaševića(?!), te Kiša i Mujana odmah na prvom koraku prema javnosti (prije nego što se uopće predstavio) osjeća potrebu demantija:

- Nije točno da sam nudio Istri igrače Hajduka – objasnio je odmah Vučević.

Pogotovo ne prije razgovora s njima.

Samo je Vučević opipavao puls Šprajcera (i posredno Igora Pamića) koliko se Hajduk može približiti prije svega centarforu Dejanu Radonjiću u kojega se Igor Tudor gotovo zaljubio još otkako ga je vidio u redovima momčadi svoga prijatelja Pamića, koju je uvijek trener Hajduka oslikavao biranim riječima ("Istra spada među pet najboljih momčadi u HNL", tvrdi stalno Tudor).

Radonjić, rođen 1990. u Tettnangu, u Njemačkoj gdje su mu roditelji živjeli i radili više od 40 godina. Nogomet je počeo igrati u lokalnom klubu, prešao u Ulm, te naposljetku - zapažen - u juniore minhenskog Bayerna gdje ga je snašla ozljeda... Vratio se u Hrvatsku, počeo igrati za Zrinski iz Ozlja(?!), gdje ga je uočio Pamić, doveo u Istru i tako se ta priča kotrlja još od kolovoza, prije nego što je Hajduk "topao" na Gruzijca Iluridzea.

Vučević i Šprajcer su spominjali i – Joa, "Žo", skraćeno od Josiel, Brazilac, zanimljiv napadač na našoj sceni, pod kontrolom je poznatog agenta Danka Đikića koji je u Hajduk svojedobno doveo Limu, a u Dinamo Tonela, Soudanija, Pinta, te stopera Edsona u Slaven Belupo. No, Jo igra i u mislima Dinama, Rijeke, te ambicioznog nadasve – Splita.

Čini se da bi presudna mogla biti riječ i dogovor s menadžerom Đikićem.

- Mi tražimo napadača i razgovaramo s nekima i još ćemo razgovarati. Nije tajna da nam je želja Radonjić – obnovio je priču predsjednik Brbić.

Ćakule o većoj trampi na razini Istra – Hajduk, ne drže vodu, makar u kontekst dovodili i Joa, ali i beka Woona...

Svejedno, Franko Andrijašević doista ne mora biti u mislima Tudora za njegovu idealnu momčad, ali spominjati Andrijaševića za Istru čini se kao suluda zamisao?!

Tomislav Kiš ima pak svoj put odlaska, kao "neželjeni centarfor" (jer ne umije kako bi Tudor volio igrati leđima okrenut golu). A junior Tonći Mujan doista jest usmjeren odmah na posudbu, da se brže kali među seniorima.

Preuzeto sa slobodnadalmacija.hr