Ponedjeljak, 30.12.2013.


Simeone: Učio sam od Mourinha tjedan dana. Impresionirao me

Talijanski dnevnik Il Giornale ponudio je čitateljima blagdanski intervju s trenerom madridskog Atletica Diegom Simeoneom, od 1997. do 1999. godine Interovim prvotimcem...

Na pitanje bi li želio preuzeti vođenje milanske momčadi 43-godišnji je Argentinac odgovorio:

Malaga - Atletico: 6,65 4,00 1,49 (LIVE)


- Bila bi mi čast. No, zasad su to samo novinska naklapanja. Vidim se u Atleticu još izvjesno vrijeme. Netko je napisao da bih mogao postati Atleticov Ferguson. Ne bih imao ništa protiv. Taj je čovjek nogometna legenda.

Novinar je Simeonea također pitao za usporedbu sa Joseom Mourinhom.

- Između nas dvojice je prilična razlika u godinama: Vidjet ćemo što će se dogoditi, odnosno hoćemo li biti usporedivi, kroz nekoliko godina. Mourinho je karizmatičan. Upoznao sam ga dok je bio u Interu. Bio sam kod njega tjedan dana, analizirao njegove treninge u Appiano Gentileu. Impresionirao me.

Kad je u pitanju argentinska reprezentacija, popularni Cholo također je zainteresirana stranka. U budućnosti.

- Izbornik Alejandro Sabella radi vrlo dobar posao. Bih li jednog dana volio voditi Argentinu? Ima vremena. Relativno sam mlad, a ne namjeravam se umirovljavati prije 65. godine. Da je situacija toliko dramatična da me Argentina treba odmah, pristao bih. Pod uvjetom da ne moram raskidati suradnju s Atleticom.