Utorak, 31.12.2013.


Heynckes: Ni najmanje nisam požalio odlazak u mirovinu

Jupp Heynckes, renomirani 68-godišnji njemački nogometni stručnjak, vjeruje da Bayernova momčad može dominirati u Europi u sljedećih desetak godina...

Prošle sezone je Heynckes s Bayernom osvojio sve što je mogao, Ligu prvaka, Bundesligu i DFB-Pokal. Pep Guardiola, koji ga je naslijedio na klupi bavarskog gorostasa, nastavio je njegovim stopama, te je u svom dosadašnjem mandatu osvojio UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Tako je Bayern u 2013. godine osvojio nevjerojatnih pet trofeja!

M`gladbach - Bayern: 8,40 4,80 1,32 (LIVE)


- Momčad Bayerna strukturirana kao što je ova, u smislu dobi igrača, kvalitete i uzajamnog poštovanja, ima pred sobom veliko desetljeće u budućnosti. Ta momčad je odovoljno jada da bi ostala broj 1 u Europi u nekoliko idućih godina – veli Heynckes.

Nakon iznimno uspješne prošle sezone u Bayernu, Heynckes je bio zatrpan ponudama za nastavak karijere. Umjesto toga je odabrao odlazak u mirovinu. Veli da nije požalio.

- Uopće mi nije bilo teško donijeti takvu odluku. Nikada nisam tražio svjetla reflektora, uvijek sam se više volio držati pozadine. Za mene je zapravo veliko olakšanje što ne moram više toliko nastupati u javnosti.