Četvrtak, 26.12.2013.


Mirror: Otkupna klauzula za Suareza 100 milijuna funti, a 130 za klubove iz Engleske

Engleski Mirror piše kako Liverpoolov urugvajski napadač Luis Suarez u svom novom ugovoru ima dvije otkupne klauzule…

Suarez ove sezone igra u izvanrednoj formi. S 19 golova koje je zabio u samo 12 utakmica je uvjerljivo najbolji strijelac engleskog prvenstva.

Nedavno je 26-godišnji Urugvajac s Liverpoolom potpisao novi ugovor, važeći do 2018. godine, prema kojem će zarađivati 10 milijuna funti godišnje.

Man City - Liverpool: 1,75 3,75 4,40 (LIVE)


Mirror tvrdi da Suarezov novi ugovor sadrži dvije otkupne klauzule. Jedna je za klubove iz inozemstva i iznosi 100 milijuna funti, a druga za klubove iz Engleske, Liverpoolove rivale, 130 milijuna! To praktički znači da bi Liverpool s eventualnom prodajom Suareza ostvario rekordni transfer, ali u Liverpoolu ne žele prodati svog najboljeg nogometaša, kojeg renomirani portal Transfermarkt trenutno procjenjuje na 42 milijuna eura, već sa visokim otkupnim klauzulama žele odbiti sve pokušaje drugih klubova da dovedu sjajnog napadača i praktički ga skinuti s tržišta.

Suarez je u prethodnom ugovoru imao otkupnu klauzulu od 40 milijuna funti. No, kada je Arsenal prošlog ljeta ponudio simboličnu jednu funtu više od tog iznosa, Liverpool je svejedno odbio prodati svog napadača.