Subota, 04.01.2014.


Stipe Andrijašević: Zašto Franko igrama u Hajduku ne bi zaslužio poziv u Brazil?

Stipe Andrijašević bio je na proljeće pomoćnik sportskog direktora Sergija Krešića, a zanimljivo je danas čuti njegov stav o slučaju sina Franka Andrijaševića, koji nije bio standardan tijekom jeseni, a nedavno je čak u medijima bio doveden i u kontekst pregovora s Istrom.

- Ma, to su gluposti. Na Franku je da se fizički pripremi i u proljetnom dijelu prvenstva natjera izbornika Niku Kovača da razmišlja o njemu za Brazil - kazao nam je Stipe.

Odakle tako optimistične prognoze? Franko nije bio standardan ni u Hajduku...

- Pozivom veznjaku Rijeke Malešu Niko Kovač je pokazao da zove igrače koji su u najboljoj formi i dao je svima motiv da se igrama nametnu.

Ovdje je Stipe zastao. Po mnogima je Franko bio veći potencijal od Maleša, efikasniji igrač s boljim pasom, ali tata Andrijašević se nije htio upuštati u usporedbe.

- Očekujem da se tijekom priprema Franko dovede u optimalno fizičko stanje, te se na proljeće u najboljem izdanju pokaže na terenu. Sve što sam mu tijekom ove zime rekao je da se mora pripremiti najbolje što može i da je sve na njemu. Ne vjerujem da bi ga itko u Hajduku iz nekakvih drugih razloga držao na klupi. Njemu se u inozemstvo ne žuri, makar ima ozbiljnih upita.

Toliko o Franku. Stipe je nakon odlaska iz Hajduka spreman prihvatiti novi trenerski angažman.

- Imam neke kontakte. Uglavnom Druga i Treća liga. Ima u meni još natjecateljskog motiva i spreman sam za nove izazove. Za sada mi je najdraži trenutak kao treneru bilo ono nezaboravno osvajanje prvenstva s Hajdukovim juniorima, a sada sam, eto, u iščekivanju novog angažmana.

Preuzeto sa Dalmacija news