Subota, 04.01.2014.


Dinamov direktor o 'slučaju Murić': Robert ne može otići, jer ima valjan ugovor s Modrima!'

Zdravko Mamić se vratio iz Dubaija, ali se jučer nije oglašavao na medijske pozive. Valjda uzima zalet za slijedeći tjedan kad bi se trebale rješavati bitne stvari u zimskom prijelaznom roku.

Zasada se mogu čuti samo razne špekulacije, koje možda i ne trebaju ugledati svjetlo dana jer su podosta kontradiktorne. Izvori bliski Maksimiru guraju u opticaj razne mogućnosti dolazaka i odlazaka igrača, pa bi bilo mudrije pričekati da stignu i neke službene informacije.

Zasada je u Maksimirskoj 128 najzanimljiva priča oko mogućeg odlaska talentiranog juniora Roberta Murića. Mladić ne želi potpisati novi ugovor s Dinamom, a barata se s mogućnošću da vrlo brzo pokupi krpice, te da Modri dobiju samo onoliko novca koliko im pripada po parametrima Uefe (400.000 eura!). To je naravno sitniš prema cifri koju bi mogli dobiti da se radi o “normalnoj odšteti”. Spominje se činjenica da kod potpisivanja prvog ugovora Murića nije bio prisutan socijalni radnik. Bojimo se da ako je to tome tako, velika većina takvih ugovora koji su potpisani s maloljenticima nisu važeći, ne samo u nogometu nego i u ostalim sportovima. Nije baš da znamo roditelje i djecu koji su na potpisvanje ugovora dolazili sa socijalnim radnikom.

Ali da vidimo što o tome kaže direktor Dinama Tomislav Svetina.

- Kao prvo želim kazati da nitko nikada u Dinamu nije spominjao odlazak Murića. Jedino tko spominje odlazak su zastupnici igrača. To je ključno, jer ovako se stalno lamentira da mi kontinuirano prodajemo mlade igrače, a zorno se vidi tko želi prodaje - kaže Svetina.

S obzirom da je direktor po struci pravnik, može itekako dobro objasniti cijeli slučaj.

- Mislim da se ovdje radi o stvaranju što bolje pregovaračke pozicije, jer je očito da je interes Murićevog menandžera i ljudi oko njega da on što prije ode. Očito ima ponudu i traži se izlaz iz Dinama.

Dobro, ali kako sve stoji s pravne strane, je li zaista istina da ugovor nije valjan ako kod njegovog potpisivanja nije bio prisutan socijalni i radnik.

- Ugovor je ovjeren kod HNS-a. Ako ga netko želi raskidati, onda to može napraviti samo pred tijelima tog saveza. Ukoliko je nezadovoljan s odlukom, može se obratiti redovnom sudu. Napominjem da Murić ima valjani ugovor s Dinamom i da Dinamo odlučuje hoće li igrač otići ili ne.

Pojašnjava...

- Maloljetna osoba može potpisati ugovor sa 16 godina uz supotpis roditelja, a ako nema roditelja zakonskog skrbnika ili centra za socijalnu skrb. Činjenica jest da su njegovi roditelji supotpisali ugovor, te da mu ugovor ne istječe sa 18 godina, nego sa 19 i 'nešto godina’. A on sa 18 godina može samostalno potpisati ugovor.

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr