Subota, 04.01.2014.


Cesarec i desni bočni želje Osijeka

Nevistić i Šafar zadovoljili tijekom boravka u Rominu kampu, no u Osijeku ih se ne žele lako odreći.

Nogometaši Osijeka broje posljednje dane odmora prije početka priprema za nastavak prvenstva.

Pojedinci završavaju i nastupe na malonogometnim turnirima po Slavoniji i Baranji, a neki već nižu krugove u Gradskom vrtu ili na Srednjoškolskom igralištu kako bi što spremniji dočekali “dril” trenera Ivice Kuleševića, koji počinje 7. siječnja.

Do tog će se datuma teško ispuniti trenerova želja da već u startu priprema dobije pojačanja, kako bi se što prije uklopila u momčad. Osijekova je zbilja takva da nema financijski mamac kojim bi privukao prinove, nego će ih tražiti ponajprije u suradnju s ostalim hrvatskim prvoligašima, odnosno uglavnom Dinamom i Rijekom. No, situacija oko mogućih posudbi igrača iz tih klubova bit će jasnija tek nakon prozivki i u tim sredinama, što je istaknuo i predsjednik Zdravko Josić.

- To je naša realnost, bez novca na tržištu nemamo što tražiti. Izglednije je da se pojačamo posudbom igrača iz Rijeke i Dinama. Vjerujemo da bi Danijel Cesarec mogao pojačati naš napad, ako ne pronađe inozemni angažman, a u potrazi smo i za rješenjem na poziciji desnog bočnog - ponovio je već iznesene želje ovog prijelaznog roka čelnik osječkog prvoligaša.

I dok u seniorskom pogonu nema pravih vijesti, jer pojačanja su još daleko, a još ni jedna ponuda za Osijekove prvotimce nije stigla u Gradski vrt, novosti ima u mlađim uzrastima. Potvrda kvalitete rada u Školi nogometa stigla je i pozivom mladih igrača u zimski kamp Hrvatskog nogometnog saveza, koji se održava u Umagu. Tako su od jučer pa do 11. siječnja među gotovo stotinjak igrača od 14, 15 i 16 godina i sedmorica “bijelo-plavih”. U uzrast U-14 pozvani su Jurica Barišić i Borna Brekalo, za selekciju U-15 Ivan Ikić, Ante Habada i Ivan Jakić, a Josip Čikvar i Ivan Nevistić trenirat će u selekciji U-16.

Nevistić i Nikola Šafar vratili su se iz trening-kampa u Romi, gdje su trenirali pet dana i odigrali dvije probne utakmice. Prema povratnim informacijama, obojica su zadovoljila, no u Gradskom vrtu nemaju namjeru tako rano ostati bez svojih darovitih nogometaša. Osijeku je cilj promovirati svoju školu te pokušati ostvariti suradnju s inozemnim klubovima, što nije nerealna opcija, jer upita ima i za neke druge perspektivne mlade igrače. Naravno da zanimanje stranih klubova za Osijekovu mladost godi, no prioritet je ipak njihovo sazrijevanje u bijelo-plavom dresu, a izlazne bi transfere trebali ostvariti oni koji su i okusili seniorski nogomet.

Nogometaši Rijeke i Osijeka zajedno na “srednjiki”

Unatoč prohladnom vremenu na Srednjoškolskom igralištu brojni Osječani svakodnevno održavaju kondiciju. Među rekreativcima nađu se i profesionalni nogometaši, koji aktivno koriste posljednje slobodne dane uoči priprema za nastavak prvenstva. Tako je kamera našeg fotoreportera na “Srednjiki” uhvatila Marina Glavaša i Marka Leškovića, sadašnjeg i bivšeg člana NK Osijek, kako marljivo nižu krugove po tartan-stazi.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr