Subota, 04.01.2014.


Hrvatska u Brazilu prolazi u drugi krug, a veliki gazda spasit će NK Osijek

I dok se brojni fanovi osječkog i hrvatskog sporta nadaju i žele dobre uspjehe svojim favoritima, bilo da je riječ o pojedinačnim ili grupnim sportovima, čini se da je 2014. godina pogodna za ostvarenje brojnih rezultata na svim sportskim poljima!

Takve su prognoze poznate osječke vidovnjakinje Jasminke Ćosić koja je optimistična po pogledu brojnih nastupa naših sportaša i to na svim razinama – lokalnim, državnim pa i onim svjetskim. Tako će se hrvatska izabrana nogometna vrsta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu “dokazati i to zbunjujući protivnike svojom igrom”. Pa iako neće zasjesti na pobjednički tron, Ćosić kaže kako će taktika hrvatskog izbornika upaliti te Hrvatska neće biti zaustavljena u prvom krugu.

- Svjetski prvak bit će ipak netko iz Latinske Amerike, Hrvatska ne, ali nećemo ispasti u prvom krugu, kaže Ćosić, dodajući da će se do tada manipulirati raznim izviješćima kako hrvatski igrači, poput Luke Modrića ili Marija Mandžukića, neće uopće nastupiti, no do toga, srećom, neće doći.

Zato Hrvatsku smatra velikim favoritom na predstojećem Europskom rukometnom prvenstvu. Prema njezinoj procjeni, predvodit će je Đakovčanin Domagoj Duvnjak, a lako se može dogoditi da se okitimo i zlatnom medaljom. Parna godina bit će dobra i za hrvatsku košarku na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj krajem kolovoza i početkom rujna.

Ni na lokalnoj razini neće biti lošije. Osječki prvoligaš, kaže, ipak će izboriti svoje “mjesto pod suncem”, iako mu se, bar za sada, ne smiješe pozitivni rezultati.

- NK Osijek neće ispasti iz Prve lige pa ni financijski propasti. Doći će mu bogati gazda koji će riješiti problem, kaže Ćosić, dodajući da će igrač NK Osijeka Karlo Lulić završiti u jednoj od tri države zainteresirane za njegov transfer, a Jasminka spominje Rusiju, Tursku... Ipak, sigurno je kako će ostvariti transfer u Europi.

- Odlučujuću odluku donijet će Europa, rekla je znakovito. Izuzetno dobre rezultate prognozira i za mladu osječku tenisačicu Donnu Vekić, za koju kaže da je, sa sportske strane gledano, dobro što je pod noge bacila svoj osobni život, a tako će prema njezinoj procjeni i nastaviti. Mladost, snaga i dobar odgoj u sportskoj obitelji, dodaje, bacit će mladu Donnu u sami vrh.

- Odlično će proći i veslači. Četvercu će mnogo pomoći nekakva europska fondacija koja im dolazi i ostvarit će odlične uvjete za trening pa time i za rezultate. Dokazat će se i Robert Seligman, Andrej Korosteljev, Tomislav Marković te Ivan Horvat i također polučiti odlične rezultate u svojim disciplinama.

Jasminkine prognoze

“Kockasti”

Svjetski nogometni prvak bit će netko iz Latinske Amerike, Hrvatska ne, ali nećemo ispasti u prvom krugu

Domagoj Duvnjak

predvodit će rukometaše na EP-u, a lako se može dogoditi da se okitimo i zlatnom medaljom

NK Osijek

neće ispasti iz Prve lige pa ni financijski propasti. Spas je - veliki gazda

Karlo Lulić

ostvarit će transfer u Europi

Donna Vekić

Mladost, snaga i dobar odgoj u sportskoj obitelji, bacit će mladu Osječanku u sami vrh

Šainov četverac

dobit će financijsku pomoć te imati odlične uvjete za trening, samim time i za rezultate

Preuzeto sa glas-slavonije.hr