Subota, 28.12.2013.


Milan bez El Shaarawyja novih deset tjedana

Izuzetno nesretnu sezonu proživljava 21-godišnji nogometaš Milana Stephan El Shaarawy, koji je zbog raznih ozljeda igrao minimalno posljednjih mjeseci...

No, novih deset tjedana će prošle sezone prvi strijelac Milana pauzirati nakon što se ove subote podvrgnuo operaciji desnog stopala.

Nevjerojatno, ali El Shaarawy ima strašnih problema sa oba stopala tijekom cijele aktualne sezone, s posebnim naglaskom na desno. Zbog mikrofrakture metatarzalne kosti desnoga stopala nije igrao od početka rujna, pa do kraja studenoga. Naknadno je imao novih problema s istim stopalom, te se po liječničkim preporukama morao podvrgnuti operativnom zahvatu.

U Milanu se nadaju kako je ova operacija na pravi način otklonila sve probleme koje njihov igrač ima s desnim stopalom, te se nadaju da će barem u završnici sezone imati posve spremnog napadača. Istome se nada i talijanski izbornik Cesare Prandelli koji nije odustao od El Shaarawyja za Svjetsko prvenstvo.

Ove je sezone El Shaarawy odigrao samo četiri prvenstvene utakmice za Milan, odnosno, ukupno sedam, dok je prošle sezone sa 16 golova bio treći najbolji strijelac Serije A.