Subota, 28.12.2013.


U 2014. godinu NK Osijek ući će s dugom od četiri plaće

Kraj kalendarske godine u NK Osijek prolazi u svojevrsnoj fazi iščekivanja. Naravno, riječ je o siječnju i prijelaznom roku od kojeg u Gradskom vrtu mnogo očekuju.

Za osiguravanje ostanka u ligi bijelo-plavima nužna su pojačanja o kojima se već izjasnio i trener Ivica Kulešević. Želje su pojačanja u sve tri linije (obrani, veznom redu, napadu), no jasno je kako će njihovo ispunjenje ovisiti o financijama. Iz tog razloga ključna je realizacija bar jednog izlaznog transfera koji bi olakšao poslovanje kluba. Unatoč slabim jesenskim rezultatima, zanimanja za Osijekove mlade igrače ima. Iako najmlađi, najviše bi se moglo dobiti za potencijalni transfer mladog reprezentativca Karla Lulića, a među onima koji bi iz tog razloga mogli napustiti Gradski vrt još su i Josip Mišić te Marko Malenica. No, bez obzira na brojne kontakte i upite, konkretna ponuda još nije stigla pa je vrlo vjerojatno da će svi oni biti na prozivci 7. siječnja, što je potvrdio i predsjednik kluba Zdravko Josić.

- Imamo upita, praktički svakodnevnih, ali daleko je to još od realizacije. Nešto konkretnije može se očekivati tek kada počne prijelazni rok - iznio je prvi čovjek osječkog prvoligaša, koji će do tada nastaviti tražiti rješenja za financijsku stabilizaciju kluba. Poznato je da Osijek već duže vremena životari, praktički od mjeseca do mjeseca i nikako da dođe do “zelene grane”. U situaciji kada je priliv sredstava nedostatan i za ispunjavanje tekućih obveza, svaka novčana “injekcija” više nego dobro dođe. Tako je i sa 600.000 kuna koja je putem sponzorstva osigurao Grad Osijek prije božićnih blagdana. Ona su iskorištena za isplatu jedne plaće igračima i radnoj zajednici, čime je dug prema njima ipak nešto smanjen pa sada iznosi četiri plaće. Jasno je da u klubu priželjkuju dolazak još poneke slične dotacije koja bi uz poneku prodaju igrača osigurala budžet za cijelu godinu.

- Zahvalni smo Gradu i gradonačelniku Ivici Vrkiću, ali nadamo se i kako neće stati na ovome. Nama je cijeli budžet oko 10 milijuna kuna, a kroz redovite prihode uspijevamo namaknuti samo milijun. Radimo kontinuirano na rješavanju ovog problema i vjerujem da ćemo u siječnju biti nadomak željenom - pojasnio je Josić, koji je optimist da će do tada u Gradski vrt “sletjeti” i poneka ponuda za igrače koja bi, bar na neko vrijeme, osigurala mir.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr