Subota, 28.12.2013.


Dražen Pernar: Cibaliji je hitno potreban stoper

Cibalia je polusezonu zaključila na prvom mjestu drugoligaške tablice s tri boda ispred Pomorca. Igrači su na odmoru i uživaju u blagdanima. No klupski čelnici ne mogu se potpuno opustiti. Sportski direktor Dražen Pernar još uvijek je aktivan. No prvo se osvrnuo na polusezonu koja je iza nas.

- Mjesto na tablici puno toga govori, ali više od toga možemo biti zadovoljni igrama naše momčadi koje su bile kvalitetnije kako se polusezona približavala kraju. Preduvjet ovog uspjeha jesu kvalitetna pojačanja koja smo doveli u zamjenu za igrače koji su otišli. Istina je da smo mogli polusezonu završiti i bolje. Bilo je oscilacija tamo gdje nije trebalo biti. Gubili smo od slabijih protivnika, a pobjeđivali one kvalitetnije. Baš u tom dijelu vidim mjesto za veliki napredak.

Prije odlaska na odmor trener Damir Petravić izjavio je kako je razgovarao s predsjednikom, a i sa sportskim direktorom, te im prenio svoje želje što se tiče igračkog kadra. Petravićeva želja su bar tri kvalitetna i iskusna igrača.

- Svi treneri u Prvoj, ali i Drugoj ligi u ovo vrijeme prvenstvene stanke po medijima izjavljuju isto. Žele po jedno pojačanje u svakoj liniji. Za sada nam je najpotrebnije pojačanje u obrani, jer smo tu najtanji. Imamo samo dva stopera i cijelo smo vrijeme morali ubacivati vezne igrače, Milardovića i Mazalovića, čime je vezni red bio oslabljen. Što se toga tiče već smo uspostavili kontakte, a ako bude na tržištu kvalitetnih igrača i za ostala mjesta, sigurno je da ćemo pokušati i u tom dijelu pojačati momčad.

Već je tijekom sezone najavljivano kako će neki igrači na posudbu. Od toga se nije odustalo?

- Nemamo veliki igrački fond, ali ipak ćemo neke igrače koji su manje igrali ili uopće nisu igrali ustupiti nekim klubovima na kaljenje. Po tradiciji u svake pripreme pozovemo nekoliko naših najkvalitetnijih mladih igrača, koji imaju priliku osjetiti rad s prvom momčadi, a mi uvid u njihove mogućnosti.

Pripreme kreću već 15. siječnja.

- Imamo plan i program priprema, koji se u ovom trenutku popunjava, odnosno, ostalo je popuniti još nekoliko pripremnih utakmica. Kao i do sada pripreme ćemo odraditi u tri faze. Prva faza kreće 15. siječnja u 11 sati prozivkom igrača. Sve do 29. siječnja bit ćemo u Vinkovcima, a tada krećemo u Novigrad Istarski, gdje ćemo biti sve do 9. veljače. U Novigradu ćemo odigrati i četiri pripremne utakmice u sklopu 3. Istarskog zimskog turnira. Treću, završnu, fazu odradit ćemo u Vinkovcima. Prva pripremna utakmica na rasporedu je već 22. siječnja, a igrat ćemo u Pečuhu protiv istoimenog kluba - rekao je sportski direktor Cibalije.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr