Subota, 28.12.2013.


Mal Gal i Korkyra do finala Kutije šibica preko sedmeraca

Lani je Korkyra bila treća, a Mal Gal je već jednom igrao u finalu, 2010. godine kada su izgubili od Promotionplaya.

U finalu 43. malonogometnog turnira Kutija šibica igrat će Mal Gal Građevinarstvo iz Krapine i Riblji restoran Korkyra. Obje momčadi do finala su došle nakon izvođenja sedmeraca.

Lani je Korkyra bila treća, a Mal Gal je već jednom igrao u finalu, 2010. godine kada su izgubili od Promotionplaya. Nakon dupkom pune dvorane na četvtfinalnim utakmicama, polufinale je gledalo jedva 500 gledatelja.

U prvom polufinalu Mal Gal i MNK Cvjetno odigrali su čvrstu utakmicu koja je obilovala prilikama, ali su mreže ostale netaknute nakon isteka 40. minute. Kod izvođenja sedmeraca MNK Cvjetno je promašilo posljednja tri, dok je na drugoj strani priseban ostao Matija Capar pogodivši za finale.

- Bilo je gusto. I jedni i drugi se dobro poznajemo. Svaka pogreška skupo se plaćala. Sedmerci? To je uvijek lutrija. Ovoga puta sreća je bila na našoj strani – rekao je Matija Capar, uz vratara Jozića jedan od junaka pobjede Mal Gala.

U drugoj utakmici polufinala gledali smo brz, atraktivan mali nogomet, a prilike su sjevale na obje strane. I tu nije bilo pobjednika nakon 40 minuta. Nakon prve tri serije sedmeraca ostalo je neodlučeno pa su se dva ljevaka nadmetala u raspucavanju. Uspješniji od Grbeše bio je Jelavčić. Zanimljivo je da je Carling pub 17 sekundi prije kraja imao devetarac zbog šest akumuliranih prekršaja, no udarac Kristijana Grbeše zaršio je pored vratiju.

U finalu bi prednost trebala biti na strani Mal Gala. Kutiju su već osvajali Jozić (dvaput), Capar (četiri), Kovač (jednom), Korab Morina (triput), Kujtim Morina (dvaput), Suvajac (triput) i Leskovar (triput). Kod Korkyre naslov su osvojili tek Jakov Grcić (dva) i Josip Suton (dva). Oba sa dvije različite momčadi.

Rezultati:
Glavni turnir, polufinale:
MNK Cvjetno Poliklinika Milivojević – Mal Gal Građevinarstvo 1:2 (7m)
Riblji restoran Korkyra – Carling pub 4:3 (7m)

Veteranski turnir
Za treće mjesto:
ŠRC Jelenovac – Gemax 7:1

Preuzeto sa vecernji.hr