Subota, 28.12.2013.


Dragovoljci od 2014. kreću bez blokade

- Moji suradnici i ja napravit ćemo sve što je u našoj moći da Hrvatski dragovoljac ostane u ligi. A nije nam lako. Imali smo problema uoči početka sezone jer su nam neki podmetali klipove kako nemamo licenciju - rekao je Perković.

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca prezimit će ovu godinu na posljednjem mjestu Prve HNL, sa samo deset osvojenih bodova u dvadeset utakmica. „Crni“ iz Sigeta u dvadeset utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu, a sreća je što Osijek, koji je mjesto ispred njih, bježi samo dva boda.

Ni tako loša situacija na tablici nije obeshrabrila Ivicu Perkovića, predsjednika kluba, koji se prisutnima na tradicionalnom Božičnom domjenku obratio optimističnim riječima.

- Moji suradnici i ja napravit ćemo sve što je u našoj moći da Hrvatski dragovoljac ostane u ligi. A nije nam lako. Imali smo problema uoči početka sezone jer su nam neki podmetali klipove kako nemamo licenciju. Mi smo je dobili i hvala Davoru Šukeru, predsjedniku HNS-a što je imao razumijevanja za nas. Žao mi je što i utakmice protiv Dinama, Hajduka i Rijeke nismo igrali na našem malom, lijepom stadionu – rekao je Perković.

A onda je odao jednu slatku tajnu.

- Hrvatski Dragovoljac od 1. siječnja 2014. godine nije više u blokadi. U sljedeću godinu krećemo sa odblokiranim računom i od nule. Da nije bilo pomoći sponzora, prijatelja kluba, ne znam kako bi preživjeli sa 840 000 kuna koliko nam daje grad. Nije ni to malo i hvala gradu i na tome. Gradonačelnik Milan Bandić obećao je uskoro rješenje za južnu tribinu. On je čovjek koji drži obećanja i vjerujem da će se to dogoditi sljedeće sezone – rekao je Perković.

Predsjednik Sigećana zadovoljan je 2013. godinom.

- Kako ne bi kada smo uvjerljivo osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi i plasirali se u Prvu HNL gdje igramo sa jednom mladom momčadi. A sljedeća će biti još bolja jer ćemo ostati u društvu najboljih – rekao je Perković uz gromoglasan pljesak.

Preuzeto sa vecernji.hr