Petak, 03.01.2014.


Talijanski mediji: Trapattoni pred preuzimanjem Paragvaja

Kako u petak pišu talijanski mediji, tamošnji 74-godišnji nogometni strateg Giovanni Trapattoni blizu je preuzimanja paragvajske reprezentacije...

Nedavno je Trapattoni, poslije niza godina, napustio izborničko mjesto Irske, nakon što s njom nije uspio izboriti plasman na Svjetsko nogometnog prvenstvo iduće godine.

Iako u poznim godinama Trapattoni je očigledno i dalje tražen trener, jer se nedavno napominjalo kako je moguće da iskusni Talijan sjedne na klupu meksičke reprezentacije, protiv koje će, između ostalih, igrati Hrvatska u skupini A na brazilskom Mundijalu.

Priča oko Meksika se vjerojatno neće ispuniti, ali je lako moguće da Trapattoni preuzme Paragvaj. Ta je južnoamerička reprezentacija bila najveće razočaranje tamošnjih kvalifikacija za SP budući da je s 12 bodova zauzela posljednje mjesto.

Ispuni li se ovaj posao Trapattoni će postati drugi Talijan na izborničkoj klupi Paragvaja u povijesti. Prije njega je ovu reprezentaciju vodio Cesare Maldini i to na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Idući dani bi mogli dati odgovor koliko je Trapattoni uistinu blizu dolaska u Paragvaj.