Petak, 03.01.2014.


Cavani: PSG može pokoriti Europu

- Da, zaista mislim da PSG može osvojiti Ligu prvaka – rekao je urugvajski napadač francuskog nogometnog prvaka Edinson Cavani u razgovoru za Le Figaro...

Prošlog je ljeta Cavani stigao u PSG iz Napolija uz odštetu od 64 milijuna eura i otad čini sjajan napadački tandem zajedno uz Zlatana Ibrahimovića. Njih dvojica najbolji su strijelci Le Championnata u ovom trenutku, a kombinirano su postigli 27 golova (Ibrahimović 15, Cavani 12).

- Osjećam se dobro uz Zlatana. On je igrač svjetske klase i plaši suparnike jer može zabiti u bilo kojem trenutku. Ima vlastiti stil igre koji se može činiti nepristojan i grub, ali je jako važan igrač momčadi.

U svim je natjecanjima ove sezone Cavani postigao 16 golova u 22 utakmice i kaže da nije požalio zbog transfera u "grad svjetla".

- Osjećam se jako dobro u Parizu. Imao sam prilično tešku prilagodbu, ali ljudi u Francuskoj tretirali su me sjajno i to mi je pomoglo. Danas se osjećam jako sretnim i želim još više sazrijeti kao osoba i kao igrač. Radim sto posto kako bih ostvario svoje ciljeve s PSG-om.