Petak, 03.01.2014.


Psiholog za Halilovića: Pomoći ću mu jer je pritisak prevelik...

Alenu posvećujemo najveću pozornost. Halilović mora skinuti veliki pritisak sa sebe, očistiti glavu. Nije mu lako, još je u pubertetu, rekao je Dinamov trener Zoran Mamić.

Još me nisu obavijestili da ću posebno raditi s Alenom, no zaposlenik sam kluba i neće biti nikakvog problema. Već sam radio s prvom momčadi, rekao je Boris Balent, magistar psihologije.

Trener Zoran Mamić odlučio je igračima pristupiti na drugi način. Za razliku od Krune Jurčića, koji je Alenu objašnjavao driblinge, a ostatak momčadi se smijao, mlađi Mamić Alenu je angažirao psihologa.

- Posvećujemo mu najveću pozornost. Alen mora skinuti pritisak sa sebe, očistiti glavu. Nije mu lako, još je u pubertetu - rekao je Zoran Mamić.

I tu bi trebao “uskočiti” Boris Balent. Razgovorima će pokušati Alenovu pažnju i koncentraciju usmjeriti isključivo na teren.

- U današnje vrijeme svakom bi čovjeku dobro došao psiholog, a kamoli tako mladom igraču kao što je Alen. Na njemu je velik pritisak jer su od tako mladog igrača i dečka već napravili zvijezdu - rekao je Balent.

Braća Mamić bili su na odmoru u Dubaiju, gdje su dočekali Novu godinu. Pripreme Dinama počinju 8. siječnja, no neće već prvi dan imati na raspolaganju sportskog psihologa.

- Osim za Dinamo, radim za mladu nogometnu reprezentaciju Hrvatske, s kojom idem u zimski kamp. Kad se vratim, vjerujem da će me čelnici Dinama obavijestiti te da ću početi raditi. Mislim da mu mogu pomoći jer s igračem se mora raditi i kad mu je dobro, a ne samo kad mu je loše - rekao je Balent.

Angažiranje sportskog psihologa normalna je stavka u svim velikim klubovima, no pitanje je koliko će Balentov razgovor utjecati na Halilovića, koji je puno bliži odlasku nego ostanku u Dinamu. Također, za sportskim psihologom nekoliko je puta zavapio i Sammir. Brazilac smatra da je prvoj momčadi Dinama itekako potreban stručnjak na tom području kako bi podigao igrače koji u određenim trenucima padnu u depresiju, nađu se na meti kritike trenera, medija, ili jednostavno trebaju - razgovor.

Preuzeto sa 24sata.hr