Petak, 03.01.2014.


Mirror: West Ham želi dovesti Jelavića

Britanski Mirror piše o zanimanju engleskog prvoligaša West Hama za dovođenjem hrvatskog reprezentativnog napadača Nikice Jelavića…

Priča, zapravo, ne nudi neke osobite novosti, jer se o želji West Hama za Jelavićevim transferom već pisalo i ranije.

Mirror podsjeća kako je West Ham razmatrao mogućnost za potpisivanjem Jelavića i prije nego je on u siječnju 2012. godine prešao iz Rangersa u Everton, ali tada u West Hamu nisu bili sigurni može li Jelavić formu i golgeterske mogućnosti koje je demonstrirao na škotskim travnjacima prenijeti i u englesku Premierligu.

Jelavić je ove sezone u Evertonu odigrao samo 9 utakmica u Pemierligi i nije zabio niti jedan gol. Pao je u drugi plan što mu, dakako, remeti ambiciju za nastupom na Svjetskom prvenstvu idućeg ljeta, pa bi njegov odlazak s Goodison Parka u siječnju mogao odgovarati i njemu i njegovom klubu.

Nott. Forest - West Ham: 2,02 3,30 3,30 (LIVE)


West Hamovi vlasnici odlučili su zasad podržati menadžera Sama Allardycea iako se ''čekičari'' nalaze na pretposljednjem, 19. mjestu u prvenstvu, u zadnjih sedam kola osvojili su samo dva boda, a navijači žele njegov odlazak.

Mirror piše da će Allardyce dobiti novac za dovođenje dvojice napadača u siječnju. Uz Jelavića, na meti West Hama je i Ganac Asamoah Gyan, član Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojeg londonski klub želi posuditi.

West Hamu silno trebaju napadači, budući da Andy Carroll ne igra cijelu sezonu zbog ozljede pete i ne zna se kada će se vratiti u akciju, dok Carltonu Coleu kratkoročni ugovor istječe 20. siječnja, a Harry Redknapp ga želi dovesti u QPR.