Utorak, 31.12.2013.


Šuker dovodi Afrikance na Poljud: 'Vrijeme je da se reprezentacija približi Splitu'

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, gostovao je sinoć sat vremena na riječkom 'Kanalu Ri' i otkrio nekoliko novih i vrlo zanimljivih detalja oko priprema hrvatske reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu...

Između ostalog Šuker je potvrdio da će se za Brazil putovati 2. ili 3. lipnja i to linijom Lisabon - Salvador, čime je otpala mogućnost koja se spominjala da se u Brazil ide i ranije.

- Odlučili smo ispuniti apsolutno sve želje izbornika Nike Kovača i kako on odluči, tako će biti. Možda ćemo dio priprema obaviti u Austriji, a za Brazil nećemo ići iz Njemačke, nego iz Lisabona za Salvador čime ćemo značajno skratiti put. Vrlo je bitno sva putovanja maksimalno skratiti kako bi reprezentacija imala više vremena za pripreme i odmor - otkrio je Šuker, koji nije decidirano potvrdio da ćemo 6. lipnja igrati u Salvadoru pripremnu utakmicu s Čileom, ali čini se da je potvrda samo stvar formalnosti.

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


- Dok ne bude se crno na bijelo ne želim reći s kim ćemo igrati u tom terminu, ali bit će to reprezentacija iz Južne Amerike, koja nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Time je zapravo sve i rekao, bit će to Čile, a novi detalj je utakmica s afričkom reprezentacijom koju je također tražio izbornik Kovač u svjetlu "kopije" Kameruna.

- Tri ili četiri dana prije puta za Brazil Niko Kovač je tražio dvoboj a afričkom reprezentacijom, a na meni je da mu je što prije pronađem. Želja nam je da tu utakmicu igramo u Splitu jer se želimo približiti tom gradu i navijačima. Odmah poslije nove godine krećem u realizaciju tog plana - kazao je Šuker, uz dodatak da se može igrati i u Zagrebu i Puli, ali Split je prva opcija.

Kamerun - Hrvatska: 1,75 3,40 3,60 (LIVE)


- Odlična će biti i provjera sa Švicarskom ranije u svibnju, a sve u cilju da dočekamo maksimalno spremni SP i otvaranje s Brazilom. Još nismo ni svjesni koliko je ta utakmica za nas velika. Možemo odigrati bez opterećenja, na otvaranjima su često utakmice tvrde i neizvjesne, možemo mnogo više dobiti, nego izgubiti jer zna se da je Brazil favorit.

Za SP opcija je i igrač francuskog Bordeauxa Gregory Sertic.

- Prvi korak smo napravili, izbornik Kovač će ga u siječnju gledati i ako procijeni da nam je potreban, krećemo prema organima Fife kako bismo isposlovali da Sertic igra za Hrvatsku i bude kandidat za Brazil - otkrio je predsjednik HNS-a, koji procjenjuje da će na Svjetskom prvenstvu biti dvije do tri tisuće naših navijača, a u osvrtu na neke intrigantnije teme Šuker je bio vrlo pomirljivog tona.

- Ne osjećam da sam nešto loše napravio u hrvatskom nogometu da bi skandiranja protiv mene nazvao drugačije osim nekako bezazlenim i simpatičnim, a kada bih nešto krivo napravio, prvi bih priznao pogrešku, što u Hrvatskoj nije tako često. Ovdje je najteže reći 'oprosti' ili 'pogriješio sam', a moja želja je uvijek gledati prema naprijed, a ne prema nazad. Želim raditi za dobrobit hrvatskog nogometa - zaključio je Šuker, koji se dotaknuo i "slučaja Šimunić".

- Osobno ga razumijem da nije ništa loše mislio, ali njegovo ponašanje je bilo apsolutno neprihvatljivo jer se svi moramo boriti protiv svih oblika diskriminacije - naglasio je Šuker, koji se na konstataciju gledatelja "da smo najtanji na poziciji lijevog beka" jedino u dobrom i vedrom novogodišnjem raspoloženju nije mogao sjetiti Strinića (onaj iz Hajduka, koji igra u Ukrajini, pomozite mi da se sjetim), nakon što je spomenuo Pranjića, a "Zlatnu loptu" dao bi Cristianu Ronaldu.

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr