Nedjelja, 29.12.2013.


Pep: Guardiolina era? Postoji jedino Messijeva era...

Bivši španjolski nogometni reprezentativac i trener katalonskog diva Barcelone, Pep Guardiola, još je jednom pokazao koliko je veliki gospodin i koliko u njemu ima skromnosti...

Guardiola, aktualni trener njemačkog i europskog prvaka minhenskog Bayerna, je u intervjuu na Međunarodnoj sportskoj konferenciji u Dubaiju naglasio da nije on najzaslužniji za nevjerojatnu dominaciju Barcelone u španjolskom i europskom nogometu od 2008. do 2012. godine, već da najveće zasluge za to ima Lionel Messi.

Barcelona - Elche: 1,09 9,75 22,00 (LIVE)


Iako je Barcelona na čelu s Guardiolom uhvatila čak 14 trofeja u spomenutom razdoblju, španjolski stručnjak skromno veli:

- Nije to bila Guardiolina era, već Messijeva era – rekao je kratko i jasno bivši trener Barcelone, koji se jednog dana ponovno želi vratiti u Kataloniju, ali ne na svoje ne tako davno mjesto.

- Velika mi je želja vratiti se svom prvom trenerskom poslu. Treniranju mladih nogometaša u Barceloninoj B momčadi. To je nogomet u onoj najčišćoj mogućoj formi – rekao je između ostalog Španjolac.