Nedjelja, 29.12.2013.


Badelj: Za HSV 14. mjesto nije dovoljno dobro

Hrvatski nogometaš Milan Badelj dao je intervju za službenu web-stranicu Bundeslige. Govorio je o slabom prvom dijelu sezone koju je njegov HSV završio na 14. mjestu sa samo 16 bodova…

- Jasno je da smo imali i hrabrosti i odlučnosti. Uvijek smo davali najbolje od sebe, a male su stvari presuđivale u neizvjesnim utakmicama koje smo gubili - kazao je Badelj.

Hamburžani su vrlo loše krenuli u sezonu zbog čega je u rujnu smijenjen trener Thorsten Fink. Naslijedio ga je bivši nizozemski izbornik Bert van Marwijk pod kojim se momčad probudila, ali samo nakratko.

- Loše smo startali, a onda nam je krenulo stvarno dobro s Van Marwijkom. Međutim, uslijedili su novi koraci unatrag nakon domaćih poraza od Augsburga i Mainza. Prelako smo primali golove. Igramo dobar nogomet, ali ponekad nam ponestane koncentracije - rekao je hrvatski veznjak.

Badelj je, unatoč svemu, optimističan uoči proljetnog nastavka sezone.

- Poraz od Mainza u prošlom kolu sigurno nije bio najljepši način za odlazak na praznike, ali moramo gledati prema naprijed. U drugoj polovici sezone možemo biti daleko bolji i točno to i planiramo.

Za očekivati je da će Van Marwijk tijekom priprema pokušati promijeniti određene stvari i uvesti neke novitete.

- Pripreme su pravo vrijeme za takve stvari. Trener sigurno ima nekoliko ideja, ali kao što sam rekao: nismo igrali tako loše u prvom dijelu sezone, ali imamo premalo pobjeda - dodao je Badelj i za kraj izrazio želju za nastavak sezone:

- Moja jedina želja je da napredujemo na ljestvici jer za ovakav klub, koji ima takvu tradiciju, 14. mjesto jednostavno nije dovoljno dobro.