Nedjelja, 29.12.2013.


Xavi: Ronaldo i Ribery zaslužuju Zlatnu loptu, ali…

Sjajni veznjak Barcelone Xavi Hernandez istaknuo je da su Cristiano Ronaldo i Franck Ribery kvalitetni kandidati za Zlatnu loptu, ali i da za njega nema dvojbe tko je stvarno najbolji…

Ronaldo i Ribery su zajedno s Lionelom Messijem finalisti izbora za Zlatnu loptu, a tko će biti proglašen najboljim svjetskim nogometašem u 2013. godini bit će poznato 13. siječnja na svečanosti u Zürichu. Posljednje je četiri godine, podsjećamo, uglednu nagradu osvajao Messi.

- Ribery i Cristiano su napravili dovoljno da zasluže Zlatnu loptu, ali za mene nema dvojbe da je najbolji i danas i u povijesti - Messi. No, ja ionako ne mogu glasati - rekao je Xavi novinarima na Međunarodnoj sportskoj konferenciji u Dubaiju.

Odgovorio je i na pitanje što je tajna ogromnih Barceloninih uspjeha posljednjih godina.

- Puno je faktora za potrebno za uspjeh - imati dobru momčad, talent, pobjednički mentalitet, zajedništvo i malo sreće. Ja sam izdanak Barcelonine škole u kojoj su nas učili natjecateljskim, ali i vrijednostima nevezanim uz nogomet. Poštovati i širiti te vrijednosti je važnije od pobjeđivanja - dodao je Xavi.