Nedjelja, 29.12.2013.


Protiv Osijeka rješavamo prvenstvo

Gotovo pola zimskog odmora je iza nogometaša Zadra. Odmah po završetku dvoboja s Dinamom u Maksimiru momčad sa Stanova je dobila slobodno koje neće biti predugo...

Početak priprema predviđen je za 7. siječnja. Kao što to uvijek biva ovaj period u godini idealan je za "seciranje" učinjenog, ili propuštenog u jesenskom dijelu prvenstva. Jure Jerbić, službeno dokapetan momčadi sa Stanova, većinu je utakmica odigrao s kapetanskom trakom oko ruke. Jure je ove jeseni odigrao 17 utakmica (od 20) i s 1487 minuta provedenih u igri predvodi ostatak momčadi sa Stanova. Nije nezadovoljan učinkom Zadra u netom završenoj polusezoni, ali u elaboriraju na tu temu imao je itekako što za dodati.

- Nemamo pravo na nezadovoljstvo. Prije svega zbog činjenice da smo na 8. mjestu s pristojnom bodovnom prednošću ispred Osijeka i Hrvatskog dragovoljca - započeo je Jerbić.

- Uvijek moramo uzeti u obzir i činjenicu da ove sezone Prva HNL broji deset klubova i da je konkurencija time jača nego lani. Posljednji ispada u niži rang, a pretposljednji ide u kvalifikacije. Mi za sada nismo u zoni ispadanja i vjerujem da ćemo joj na proljeće uteći još dalje. Što se tiče Kupa opet smo došli do četvrtfinala što je zadovoljavajuće. Međutim, ove sezone smo željeli otići korak dalje, u polufinale, posebno stoga što je suparnik bio po mjeri. Međutim, na kraju smo doživjeli debakl protiv Iste 1961 i ostao je gorak okus s te posljednje utakmice.

Proljeće Zadar otvara protiv Osijeka na Stanovima.

- To je za nas vrlo važna utakmica, praktički odskočna daska za sredinu ljestvice gdje vidimo sebe u nastavku prvenstva. Osijeku bismo eventualnom pobjedom pobjegli na osam bodova što je gotovo nedostižno, pa bi puno rasterećenije mogli igrati u nastavku prvenstva. Moramo sve podrediti toj utakmici jer njome može praktički riješiti pitanje ostanka. Najprije se moramo dobro odmoriti, pa još bolje pripremiti i uopće ne sumnjam da će nakon toga proljeće biti naše - kazao je na kraju razgovora dobro raspoloženi Jerbić.

Preuzeto sa zadarskilist.hr