Nedjelja, 29.12.2013.


Wayne Rooney: Umorni smo već, dajte nam zimsku stanku

Premiership je jedina liga petice koja ne prekida prvenstvo. Dok se nogometaši u drugim svjetskim ligama odmaraju, Englezi su u punom pogonu upravo sada...

Manchester United će od 15. prosinca do 28. siječnja odigrati 12 utakmica. Nogometaši se bune i kažu da ne mogu igrati u tom ritmu.
- Za oporavak nakon utakmice treba nam barem tri dana, a kad igrate svaki treći dan, onda je to nemoguće. Igramo na granici mogućnosti. Treba nam svakako zimska stanka - rekao je Wayne Rooney.

Manchester Utd - Tottenham: 1,61 3,80 5,35 (LIVE)


Premiership je jedina liga petice koja ne prekida prvenstvo. Dok se drugdje igrači odmaraju, Englezima je druga polovica prosinca i siječanj najnapornije razdoblje tijekom sezone.
- Pauza bi koristila svima, i igračima i navijačima. Ali što da radimo?! Mi smo profesionalci i veselimo se svakoj idućoj utakmici - ciničan je Rooney.

Napadač Uniteda vjeruje da bi zimska stanka možda i najviše pomogla engleskoj reprezentaciji. Gordi Albion zadnji je put u polufinalu Eura ili Svjetskog prvenstva igrao 1996. Rooney smatra da naporan ritam u Premiershipu ima velik utjecaj na neuspjeh reprezentacije.
- Nogometaši su izraubani. Pa na kraju svake sezone Premiershipa očigledan je pad ritma u utakmicama - istaknuo je Rooney.

Preuzeto sa 24sata.hr