Ponedjeljak, 30.12.2013.


Alen Maras prva želja Vinkovčana u zimskom prijelaznom roku

Zastor na polusezonu je spušten. Igrači Cibalije na odmoru su još najmanje dva tjedna. Ako Vinkovčani žele, a stalno ponavljaju kako im je to primarni cilj, vratiti se u prvoligaško društvo moraju pojačati svoje redove sa svježom krvlju i igračima koji će uistinu biti pojačanja.

U posljednje vrijeme kalkulira se koja bi to pojačanja mogla biti. Spominje se nekoliko imena. U najviše slučajeva spominje se Alen Maras, obrambeni igrač koji pokriva i poziciju lijevog beka. Dobio je raskid ugovora sa svojim bivšim klubom Interom iz Zaprešića. Budući da Cibalia oskudijeva s igračima u zadnjem redu, onda bi, u svakom slučaju, Maras, koji ima i prvoligaškog iskustva igrajući najviše u Slaven Belupu, sigurno bio dobrodošao.

Do početka prijelaznog roka ima još vremena pa ćemo morati pričekati kako bismo saznali hoće li Maras biti jedan od igrača koji bi mogao pojačati vinkovačke redove. Sigurno je da će ovaj prijelazni rok u Klubu dočekati mnogo spokojnije negoli je to bilo ljetos. Ispadanjem iz prvoligaškog društva došlo je i do osipanja igračkog kadra.

Iz kluba je u ljetnom prijelaznom roku otišlo, ili ih je klub zbog financijskih razloga prodao, čak 16 igrača. Mnogo veći klubovi zbog toga bi teško ponovno stali na zdrave noge. Ipak, u klubu nisu očajavali, nego su nastojali koliko-toliko pokrpati igrački kadar kako bi dostojanstveno odigrali bar prvi dio sezone. Pred sam start sezone za novog šefa struke imenovan je Damir Petravić, a u klub je dovedeno deset novih igrača i uz one postojeće krenulo se u neizvjesnu sezonu. Uz dozu znanja i iskustva rukovodstvo kluba je imalo i dozu velike sreće, jer su u klub uspjeli dovesti nekoliko iznimnih pojačanja.

Prije svih napadača Hrvoja Tokića, koji je slovio za dobrog drugoligaškog napadača, a u jesenskom dijelu sezone, premda nedovoljno pripremljen, pokazao je izuzetne realizatorske sposobnosti. Cibalia je u njemu konačno dobila pravog gol-igrača, koji im je nedostajao u borbi za prvoligaški status.

Preuzeto sa Glasa Slavonije.hr