Ponedjeljak, 30.12.2013.


Karlo Lulić: Ne volim kada se o meni piše kao spasiocu kluba

Mislim da nije u redu da se piše da je na meni sve, jer ipak sam ja tu najmlađi.

Samo u zadnjih godinu dana NK Osijek ostao je bez desetak igrača iz prve momčadi, što je bitno utjecalo na stanje na tablici. Bijelo-plave u nastavku sezone očekuje grčevita borba za ostanak za koju su im potrebna pojačanja, no vrlo je izgledno da će i ovako tanak igrački kadar već u siječnju biti dodatno oslabljen.

Naime, dobro je poznata teška financijska situacija osječkog prvoligaša koji je prisiljen prodavati gotovo sve što vrijedi ne bi li se spasio financijskog kraha. I ove će se zime pažljivo iščekivati ponude za Osijekove prvotimce, a nažalost, među njima i za Karla Lulića. Na žalost, jer riječ je o najmlađem članu bijelo-plavih, prošlog proljeća i jeseni standardnom kadetskom reprezentativcu koji je nastupio na U17 Europskom i Svjetskom prvenstvu.

Sa samo 17 i pol godina te samo polusezonom u Prvoj ligi, Lulić je već sada najcjenjeniji eksponat iz Gradskog vrta čiji bi transfer praktički jednim potezom mogao riješiti normalno poslovanje kluba za cijelu godinu. Odavno su njegovo ime podcrtali brojni menadžeri, upita je sve više, iako za sada ne i konkretnih ponuda. No, predsjednik Zdravko Josić odavno je “izvjesio” cijenu istaknuvši kako očekuje približno dva milijuna eura od tog transfera. Mnogo ili malo za igrača pred kojim tek slijedi karijera, ali sam Lulić ne voli kada se previše ističe kako bi baš on, još tinejdžer, mogao biti spasioc kluba.

- Mislim da nije u redu da se piše da je na meni sve, jer ipak sam ja tu najmlađi. Uostalom, mislim da za igrača nije dobro da ovako mlad ode negdje. Međutim, ako će taj novac pomoći klubu ja sam spreman - iznio je svoje razmišljanje mladi Osijekov reprezentativac, koji je očito svjestan da bi mu za igrački razvoj bolje bilo još ostati u Gradskom vrtu. Ipak će tu imati najviše strpljenja s njim i dobijat će priliku za igru, za razliku od bilo kojeg kluba vani. No, iako mu se nigdje ne žuri, za dobrobit kluba spreman je žrtvovati se i otići u neizvjesnost. Za sada ni on ne zna koliko je blizu odlaska, jer još nije stigla vijest o pravoj ponudi.

- O mogućim ponudama ne znam baš ništa, samo ono što se spominje u medijima, ništa konkretno.

Do tada je potpuno posvećen pripremi za nastavak prvenstva. Na početku sezone je zabljesnuo, plijenio je pogocima i potezima, a bez obzira na kasniji pad izazvan i brojnim propuštenim utakmicama zbog sudjelovanja na SP-u te bolesti i ozljede, i dalje je prvi strijelac kluba s četiri pogotka. Iako je situacija teška, Lulić vjeruje kako će u preostalih 16 susreta Osijek osigurati ostanak u ligi.

- Mislim da nam svakako slijedi bolje i uspješnije proljeće. Sada je najvažnije da se odmorimo tijekom stanke i potom dobro pripremimo za nastavak sezone, kvalitetu imamo i siguran sam da će sve biti dobro - optimistična je bijelo-plava desetka.

Preuzeto sa Glasa Slavonije.hr