Petak, 27.12.2013.


Fluminense definitivno ostaje u prvoj ligi

Brazilski sportski sud odbacio je u petak žalbu Portuguese čime je omogućio donedavnom prvaku Fluminenseu da ostane član prve lige…

Fluminense je lani osvojio naslov prvaka, ali u netom završenoj sezoni Serije A je zauzeo 17. mjesto koje donosi pad u niži rang. Postao bi klub iz Rio de Janeira time prvi branitelj naslova u povijesti brazilskog prvenstva koji je ispao u drugu ligu. Međutim, prije desetak je dana Disciplinska komisija Brazilskog sportskog suda oduzela četiri boda Portuguesi koja je u posljednjem kolu Serije A, u dvoboju protiv Gremija (0-0), koristila igrača koji nije odradio suspenziju. Konkretno, radi se o veznjaku Hevertonu koji je u drugom poluvremenu ušao u igru iako je morao odraditi još jednu utakmicu suspenzije zbog crvenog kartona.

Portuguesa je time automatski na ljestvici pala na sporno 17. mjesto i ispala iz lige, dok se četverostruki prvak Fluminense spasio. Portuguesa se očekivano žalila, ali to joj nije donijelo ploda, pa će sljedeću sezonu provesti u drugoligaškom društvu.