Petak, 27.12.2013.


Pletikosa: Utakmica s Brazilom je san snova, ali i motiv za rad

Skupina je izuzetno teška, ali možda nas baš to može dodatno mobilizirati. Teško je davati bilo kakve prognoze i najbitnije je da ostanemo svi zdravi, rekao je Stipe...

Stipe Pletikosa je iza sebe ostavio odličnu godinu u kojoj bilježi odlične rezultate, sezonu bez ozljeda, nagradu navijača i plasman reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


- Ova godina je stvarno bila jedna od boljih u mojoj karijeri, neću biti neskroman kad tako kažem jer dosta analiziram svoje utakmice. U Rostovu je sve jako stabilno, reprezentacija se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo. Rezultati su dobri, zdravlje je također jako dobro, ne sjećam se kad sam zadnji put propustio trening i sve ide u najboljem redu - rekao je Pletikosa te se osvrnuo i na nagradu koju su mu uručili navijači Uvijek vjerni.

- To me uvijek iznova učini sve ponosnijim i još sretnijim. Na svakoj utakmici se jako trudim i drago mi je da to navijači prepoznaju na najbolji mogući način. Veliko hvala i mom Poljudu, Spartaku, Rostovu, navijačima Uvijek vjerni. To mi je izuzetna čast i dodatni motiv za dalje.

Hrvatsku reprezentaciju očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu i svi nestrpljivo očekuju otvaranje turnira protiv domaćina kada će 'oči svijeta' biti uperene u igrače Brazila i Hrvatske.

- Drago mi je da se stvara pozitivna atmosfera oko svega toga. Puno pozitivnih stvari se kreću u našem nogometu i vjerujem kako će stvari biti još i bolje. Drago mi je što sam ja, a i ostali reprezentativci, dio te priče. Sretni smo što smo ostvarili taj plasman jer će nas na otvaranju gledati pola zemaljske kugle. To je san snova, ali i dodatni motiv za još veći rad. Skupina je izuzetno teška, ali možda nas baš ta činjenica može dodatno mobilizirati. Teško je davati bilo kakve prognoze i najbitnije je da ostanemo svi zdravi i takvi dočekamo tu prvu utakmicu. Bitno je i da fizički svi budemo na nivou jer će putovanja odnositi puno energije - rekao je golman hrvatske reprezentacije osvrnuvši se za kraj i na rezultate Hajduka.

- Drago mi je zbog mog Hajduka i rezultata kojeg su napravili. Očekivanja nisu bila tako velika, i drago mi je i zbog Tudora koji je napravio jednu fantastičnu stvar i u prvi plan izbacio nekoliko pojedinaca koji se već spominju i u nekim transferima i u reprezentaciji. S druge strane uspio je napraviti i napadačku igru koja daje rezultate i nadam se da će ovako nastaviti i da će se klub stabilizirati i financijski i da će vrlo brzo biti na onoj grani na kojoj ga svi mi priželjkujemo i očekujemo - završio je Pletikosa.

Preuzeto sa 24sata.hr