Petak, 27.12.2013.


Rebić: Nadam se da će Split izboriti Europu pa se možda i sretnemo negdje

Ante Rebić se usprkos vrlo kratkom odmoru prije povratka u Firencu vrlo rado odazvao humanitarnom turniru "Četiri kafića" kojeg je u konačnici osvojila njegova momčad...

Nastupio je napadač Fiorentine u ekipi zajedno sa svojim bivšim suigračima iz Splita i aktivno sudjelovao u osvajanju turnira. Bila je ovo idealna prilika da s njim porazgovaramo o budućim ciljevima, ali i o trenutačnom statusu u talijanskom prvoligašu. Prije svega Rebić je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem u humanitarnom spektaklu.

Fiorentina - Livorno: 1,32 5,05 9,20 (LIVE)


- Drago mi je što sam tu, lijepo je vidjeti svoje bivše suigrače, a glavno je da smo se svi skupa dobro zabavili, nadam se da je publika uživala i da se prikupilo dosta sredstava za djecu iz centra "Mir" - kazao nam je Rebić.

U Firencu je preselio krajem kolovoza, a kroz ovih nekoliko mjeseci uspio se priviknuti na talijanski stil života.

- Prva dva mjeseca su bila malo teža, ali u zadnje vrijeme posjetio me frend (Erceg) i još nekoliko prijatelja tako da mi je bilo malo lakše. Polako se prilagođavam, počeo sam svladavati jezik, a privikao sam se i na način života. Momci u klubu mi puno pomažu u svemu - otkriva napadač iz Vinjana.

Torino - Fiorentina: 3,15 3,25 2,28 (LIVE)


U posljednje vrijeme dosta se spekuliralo o mogućnosti da ga Fiorentina pošalje na posudbu u manji klub. Rebić kaže da su to nagađanja bez pokrića.

- U klubu su mi rekli da su zadovoljni s mojim radom, te da moram tako i nastaviti. Kazali su mi da ću dobiti pravu priliku, a baš nitko nije spominjao posudbu. Konkurencija u Fiorentini je vrlo jako, u napadu igra jedan Rossi koji je do sada zabio 14 golova, prvi je strijelac prvenstva, a ostali igrači su također odlični. Znam da moram čekati svoju priliku, oni će dozirati moje nastupe, znaju kako se to radi, ali siguran sam da će doći moje vrijeme - uvjeren je Rebić.

Iako je do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu ostalo još dosta vremena, mnogi Rebića već sada vide u početnoj postavi protiv domaćina budući da Mario Mandžukić ne može igrati jer mora odraditi kaznu zbog crvenog kartona kojeg je dobio u zadnjoj utakmici protiv Islanda.

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


- Najbitnije je da svi budemo zdravi i spremni, onda će sigurno i rezultat doći, a izbornik će odlučiti tko će igrati. Teško je govoriti o tome, još uvijek je prerano, daj Bože zdravlja pa je sve moguće. Što se tiče same skupine, ona je vrlo teška, prvu utakmicu igramo protiv Brazila, favorita cijelog prvenstva. Sigurno nam neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje - ističe mladi napadač.

Za kraj smo ga pitali stigne li pratiti utakmice svog Splita.

- Pratim stalno njihove igre, čujem se s frendom i s trenerom Ivanom Matićem. U Splitu je uvijek ista situacija, dobro krenu, onda malo uprskaju, ali nadam se da će izboriti Europu, pa tko zna, možda se i sretnemo negdje. Najviše mi je drago zbog Ercega, bio je ozlijeđen, ali počeo je pokazivati što zna i može, vjerujem da će i on napraviti veliki transfer ako ovako nastavi - zaključio je Rebić .

Preuzeto s dalmacijanews.com