Petak, 27.12.2013.


Stipe Pletikosa: Tudor radi fantastičnu stvar u Hajduku

Godina na izmaku bila je vrlo plodna za Stipu Pletikosu koji je pružio izvrsne partije u dresu Rostova i hrvatske reprezentacije. Zbog svoje požrtvovnosti Pletikosa je oduvijek bio miljenik publike, gdje god je došao, dobio je nagradu navijača...

- Moram priznati da je ova godina bila jedna od boljih u mojoj karijeri, moram biti zadovoljan, Rostov je stabilan, reprezentacija se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo, zdravlje je jako dobro, ne sjećam se kad sam zadnji put propustio trening, tako da je sve u najboljem redu - rekao nam je Pletikosa koji je nedavno dobio nagradu i od udruge "Uvijek vjerni".

Brazil - Hrvatska: 1,26 4,75 7,00 (LIVE)


- Podrška navijača me čini još sretnijim i zadovoljnijim, trudim se u svakoj utakmici igrati za navijači i drago mi je što oni to prepoznaju. Želim im svima zahvaliti, od moga Poljuda, pa preko Spartaka i Rostova i sada udruge "Uvijek vjerni". Od svih sam dobio nagrade, to je izuzetna čast za mene i dodatni motiv za dalje - priznaje reprezentativna "jedinica".

Kamerun - Hrvatska: 3,20 3,20 2,05 (LIVE)


Pletikosa kao i svi ostali reprezentativci već razmišlja o Svjetskom prvenstvu iako je još dalek put do njega.

- Stvara se jako dobra i pozitivna atmosfera oko reprezentacije, puno pozitivnih stvari se događa u našem nogometu tako da vjerujem da će biti još bolje. Drago mi je što sam ja dio te priče, što smo osigurali nastup u Brazilu, pogotovo što otvaramo Svjetsko prvenstvo protiv domaćina. Pola zemaljske kugle će nas gledati i to je stvarno san snova i jedan dodatan motiv za sve igrače. Skupina je teška, ali to je najbolja stvar za potpunu mobilizaciju. Teško je davati bilo kakve prognoze, bitno je da budemo zdravi i na visokoj fizičkoj razini. Svjetsko prvenstvo je zahtjevno natjecanje, pogotovo zbog stalnih putovanja i vremenskih razlika zbog čega je fizička priprema izuzetno važna, možda i najvažnija - ističe Pletikosa.

Za kraj smo ga pitali i kako vidi situaciju u Hajduku. Kad kog je u prilici Pletikosa dođe na Poljud i pogleda utakmicu svog najdražeg kluba.

- Drago mi je zbog Hajduka, zbog odličnog rezultata jer su očekivanja bila dosta manja. Drago mi je zbog Igora koji je napravio fantastičnu stvar, izbacio je nekoliko pojedinaca koji se već spominju u kontekstu transfera i reprezentacije. S druge strane uspio je stvoriti jednu napadačku igru koja daje rezultate. Ako ovako nastave siguran sam da će se klub vrlo brzo i financijski stabilizirati - optimistično je zaključio.

Preuzeto s dalmacijanews.com