Petak, 27.12.2013.


Hajduk lovi dinamovca Murića kojeg žele United, Arsenal, Juve, PSG..

Kada je 2011. godine dolazio u Dinamo, u Hajduku su znali za njega, rečeno im je da je riječ o velikom talentu, ali poljudska reakcija bila je spora...

Hajduk je bacio oko na Roberta Murića, jednog od najboljih Dinamovih mladih igrača koji će u ožujku proslaviti 18. rođendan. Napravljen je plan dolaska Murića u Poljud koji bi trebao biti realiziran na ljeto, ali ta varijanta bit će u igri tek ako taj nadareni napadač ne ode u inozemstvo. Prema svim naznakama, Murić će na ljeto u Manchester United, koji ga je zapazio na Svjetskom prvenstvu igrača do 17 godina održanom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izvjesno je, a to je i sam Murić potvrdio za tjednik eVaraždin, da je odbio potpisati ponuđeni mu profesionalni ugovor s Dinamom i u lipnju će biti slobodan. Osnovni je Murićev plan odlazak u inozemstvo.

Na Svjetskom prvenstvu postigao je gol protiv Maroka, nije ga tada samo Manchester zapazio. Tadašnji direktor Dinamove škole Romeo Jozak, koji je u međuvremenu prešao u HNS, kazao je da su s njim u UAE kontaktirali skauti Juventusa, PSG-a, Monaca i Arsenala i raspitivali se o nogometnom dragulju iz Bednje. Jedno vrijeme kalkuliralo se da je Manchester United poslao Dinamu ponudu za Murića vrijednu 7,2 milijuna eura, ali te kalkulacije nisu potvrđene.

Dinamo je planirao već ove zime priključiti Murića prvoj momčadi, no te kombinacije će uskoro, nakon što je ljevonogi napadač odbio potpisati ugovor, vjerojatno biti promijenjene. Hajduk se u cijelu priču o Muriću uključio tako da je odaslao signale da ga želi izjalove li mu se sve kombinacije. U Poljudu su spremni Muriću pružiti svojevrsno utočište, dati mu maksimalnu minutažu kako bi se razvijao, a u slučaju transfera ne bi bilo problema s visinom odštete. Naravno, Hajduk ne može ponuditi Muriću unosan ugovor, u bijelom dresu trenutačno se igra “za kruh i sol”. Zanimljivo, ovo je drugi pokušaj “ljubavi” Murića i Hajduka.

Kada je 2011. godine dolazio u Dinamo, u Hajduku su znali za njega, rečeno im je da je riječ o velikom talentu, ali poljudska reakcija bila je spora, gotovo nikakva.

Preuzeto s vecernji.hr