Nedjelja, 05.01.2014.


PSG i City u nemogućoj misiji: Messi odlazi iz Bacçe za 400 milijuna eura

Ako ste mislili da je cijena od 250 milijuna eura, koliko su za Lionela Messija navodno spremni isplatiti Paris Saint-Germain i Manchester City, teško pretjerivanje, zadržite dah. Argentinčeva je vrijednost još veća i iznosi 400 milijuna eura...

Do ove je brojke stigao Gerardo Molina, španjolski specijalist za sportski marketing. On je u intervjuu za radijsku postaju Cadena SER izjavio da postoji klub koji je spreman isplatiti cijeli iznos, preciznije 401,274.000 eura. Do Messijeve je vrijednosti Molina stigao uz pomoć znanstvene studije koju su naručila tri kluba, a od kojih mu je iz jednog u startu naglašeno da će oni platiti sve, bez obzira na to koliko će tražena odšteta na kraju iznositi.

Barcelona - Elche: 1,07 11,00 27,00 (LIVE)


Izračun isplativosti
- Taj klub praktički sponzorira vlada jedne države, ali ne mogu vam reći o kome se radi - izjavio je Molina.

S obzirom na to da u PSG izravno stiže novac iz katarskog proračuna, nije teško pogoditi. Molina dodaje da su njegovi klijenti htjeli preciznu procjenu isplativosti transfera i potencijalne marketinške efekte. Izračunao je i da je Messijev potencijal više nego dvostruko jači od Ronaldova.

- Prema našim istraživanjima, Ronaldo je vrijedan 150, maksimalno 160 milijuna eura. Messijeva odštetna klauzula u Barceloni iznosi 250 milijuna eura, a to je podcijenjeni iznos. Na svijetu trenutno nema nijednog vrednijeg sportaša - istaknuo je.

Španjolski su i francuski mediji njegovoj procjeni dali značajan prostor, a Football.fr odmah se upustio u nagađanje koja su preostala dva kluba. Jedan je očigledno Manchester City, čiji vlasnici u rukama imaju budžet Ujedinjenih Arapskih Emirata. Drugi je, spekuliraju, Inter, kojeg odnedavno financira indonezijski milijarder Erick Thohir i koji bi se sljedećeg ljeta mogao uključiti u utrku s velikim igračima na tržištu.

Sve više glasina
Bilo kako bilo, ova je vijest nova u nizu koje se uklapaju u sve češće projekcije Messijeva odlaska iz Barcelone. S obzirom na to da su u klubu u prosincu odbacili mogućnost da Argentincu povećaju plaću, a on se samo dva tjedna kasnije verbalno sukobio s potpredsjednikom kluba Javierom Fausom, spektakularan transfer ne treba isključiti.

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr