Ponedjeljak, 06.01.2014.


Cesarcu odriješene ruke za pronalazak novoga kluba

Odluka je da Cesarec ima pravo na duži odmor tijekom kojega može pronaći novi klub – rekao je sportski direktor Srećko Juričić.

Ove nedjelje od 19 sati u restoranu »Gardens« u podnožju Robne kuće Ri okupit će se stručni stožer i prva momčad »Rijeke«. Treneru Matjažu Keku moraju se javiti svi igrači iz lanjskog kadra osim Matije Škarabota, kojemu je istekao ugovor, pričuvnog vratara Ivana Mancea, koji će na okupljanje stići u svojstvu zamjenika sportskoga direktora te napadača Danijela Cesarca, kojemu je klub dao odriješene ruke da potraži novu sredinu. U prijevodu, na njega se više ne računa, što se moglo naslutiti jesenas kada je »Ces« unatoč oporavku nakon operacije skočnoga zgloba upisao tek jedan nastup i to protiv »Zmaja« u Kupu Hrvatske.

– Odluka je da Cesarec ima pravo na duži odmor tijekom kojega može pronaći novi klub – rekao je sportski direktor Srećko Juričić.

U ponedjeljak će »bijeli« na Kantridi odraditi prvi trening, nakon kojega će momčad otputovati u Rovinj gdje će trenirati do petka. Slijedi povratak na Kvarner, pa prva prijateljska utakmica sa slovenskim drugoligašem »Krškom« (15. siječnja) prije polaska momčad na španjolske pripreme (od 17. do 27. siječnja), gdje će momčad odigrati tri prijateljske utakmice. Za sada se zna da će »Rijeka« 22. siječnja igrati protiv »Grasshopersa«, a 26. siječnja protiv »Dinama Kijev«. Do polaska u Španjolsku momčad bi se trebala kompletirati s jednim vratarem (Slugom ili nekim drugim) i lijevim bekom (čeka se još uvijek Libijac El Monir).

Preuzeto sa Novi list.hr