Petak, 25.10.2013.


Za Cibaliju ću braniti u Prvoj ligi već nagodinu

U Cibaliji je ovih dana odlično raspoloženje. Pobjedom nad Dugopoljem (4:2) Vinkovčani su se vratili na čelo Druge hrvatske lige, a dan poslije potpisali su ugovor sa svojim darovitim vratarom Ivanom Filipovićem...

Cibalia je u ovu sezonu ušla bez vratara s profesionalnim ugovorom, a jučer su 19-godišnjeg vratara vezali trogodišnjim ugovorom. Sportski direktor kluba nije krio zadovoljstvo što je Filipović tako postao trajno rješenje za vratarsku poziciju.

- Riješili smo i taj problem. Zadovoljan sam što je Ivan potpisao ugovor na tri godine, jer radi se o trenutačno najtalentiranijem vrataru u Hrvatskoj, što bi već dokazao da nije imao ozljedu, zbog koje je osam mjeseci bio izvan stroja i koja ga je poremetila u njegovoj karijeri. Siguran sam, bio bi već sada član neke od mladih reprezentacija Hrvatske, jer je već bio u reprezentativnom kadru. Radi se o modernom vrataru i siguran sam da je pred njim velika i blistava karijera. Vjerujem da će braniti samo jednu godinu u Drugoj ligi i da će već sljedeće sezone biti prvi vratar Cibalije u Prvoj ligi. Kada budemo prvoligaši, vjerujem da će skrenuti na sebe još veću pozornost klubova, skauta i menadžera te poslije napraviti blistavu karijeru - pun je pohvala za mladog vratara bio spotski direktor Cibalije Dražen Pernar.

Ivan Filipović je svoju karijeru počeo u Graničaru iz Županje, gdje je prošao školu nogometa i s vrata juniorske momčadi prešao u Cibalijinu juniorsku momčad. Ubrzo, već nakon godinu dana, prvi put je priključen seniorskoj momčadi, a sada je prvi vratar Vinkovčana. Ima odlične predispozicije i ako se sve poklopi, mogao bi napraviti izuzetnu karijeru.

- Jako sam sretan što sam potpisao prvi profesionalni ugovor, posebno što se to događa u Cibaliji, jer tu sam doživio afirmaciju u svojoj karijeri. Nadam se da ću opravdati klupsko povjerenje. Zapravo, siguran sam da ću opravdati povjerenje. Nakon stanke od osam mjeseci i teškog rada polako se vraćam u formu i sve više vjerujem u sebe. Nadam se, također, da ću svojim obranama pridonijeti povratku Cibalije u Prvu ligu već sljedeće sezone.

Želio je zahvaliti svima koji su utjecali na njegov razvitak i podršku na dosadašnjem putu:
- Zahvalio bih prvo roditeljima što su mi dali punu podršku, jer lomio sam se posvetiti se fakultetu ili nogometu. Ovaj potpis govori sve. Odričem se onog prvog i posvetit ću se onomu što najviše volim, a to je nogomet. Zahvalio bih svojim trenerima, od Juzbašića u Graničaru, kod kojeg sam napravio prve vratarske korake potrebne za razvitak. Kada sam došao u Cibaliju, trener Marić dobio je najveću ulogu u mom razvitku i kod njega sam bio u najboljoj formi, pa trener Šafran i sada Šimić, s kojim jako dobro radim, i ja sam im zahvalan na svemu što su učinili za mene. Naravno, ne smijem zaboraviti ni sadašnjeg trenera seniorske momčadi Petravića, koji mi je i dao priliku - rječit je bio mladi vratar Cibalije.

Preuzeto s glas-slavonije.hr