Utorak, 22.10.2013.


Galatasarayu pobjeda protiv Bešiktaša za zelenim stolom

Mjesec dana nakon prekida istanbulskog gradskog derbija, Izvršni odbor Turskog nogometnog saveza odlučio je nogometašima Galatasarayu dodijeliti pobjedu 3-0 protiv Bešiktaša…

Podsjećamo, utakmica 5. kola turskog prvenstva koja je igrana pred rekordnim brojem od 76.127 gledatelja prekinuta je u sudačkoj nadoknadi pri vodstvu Galatasaraya 2-1. Okidač za nerede bila je bijesna reakcija gostujućeg veznjaka Felipea Mela koji je netom prije toga dobio crveni karton zbog grubog prekršaja. Nešto ranije je zbog izražavanja nezadovoljstva sudačkim odlukama isključen i trener Bešiktaša, bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Kayserispor - Galatasaray: 6,85 4,00 1,46 (LIVE)


Nervoza s terena se prenijela na tribine s kojih su navijači Bešiktaša počeli prodirati na travnjak. U pokušaju da dođu do igrača suparničke momčadi, koji su uspjeli pobjeći u svlačionicu, izgrednici su bacali stolice i rušili sve pred sobom, a policija je koristila suzavce kako bi primirila situaciju.

Već nekoliko dana kasnije Bešiktaš je kažnjen igranjem četiri domaće utakmice pred praznim tribinama, a Bilić nije smio voditi momčad u tri dvoboja što je u međuvremenu odradio.

No, sve do ovog utorka nije bilo poznato hoće li utakmica biti registrirana s 2-1, koliko je bilo u trenutku prekida, ili 3-0. U konačnici je Turski nogometni savez odlučio poništiti rezultat postignut na terenu i aktualnom prvaku pripisati pobjedu s 3-0 čime je ovaj slučaj napokon dobio epilog.