Subota, 14.12.2013.


Saša Kuburić na meti nekoliko prvoligaša

S navršenih 24 Saša Kuburić je već osam godina u seniorskim nogometnim vodama. Potkrjepa je to potencijala koji je prepoznao i njegov današnji trener u BSK-u Davor Rupnik koji ga je onomad iz starijih kadeta preselio u prvi sastav Grafičar Vodovoda.

Kuburić je nakon Grafičara otišao u redove trećeligaša iz Vrbovca pa potom u vukovarski drugoligaš da bi prije dvije i pol godine došao u bjelobrdski BSK, zajedno s trenerom Rupnikom utvrđujući relevantni regionalni status toga kluba 15-ak kilometara istočno od Osijeka. U međuvremenu su brojni igrači prodefilirali Bijelim Brdom, a zavidni su rezultati bili konstanta, uključujući i netom osvojenu titulu jesenskog prvaka 3. HNL istok. Konstanta je bio i Saša Kuburić koji je igrom te odnosom prema radu zaslužio kapetansku traku BSK. Tekuće bi je zime, međutim, mogao prepustiti nekom drugom, o čemu taj rođeni Osječanin kaže:

- Ima nekoliko ozbiljnih upita iz hrvatskih prvoligaških klubova, a u opciji je i jedna atraktivna ponuda iz inozemstva, ali ne bih o konkretnim imenima klubova. Uskoro će i to biti poznato, iako nije ništa zgotovljeno i potpisano. Sada sam na odmoru i osluškujem vijesti iz budućih potencijalnih sredina, čime se previše ne opterećujem - kazao je Sale o aktualnom osobnom statusu, a neće biti previše razočaran ako i dalje ostane u Bijelom Brdu.

- U BSK-u sam zadovoljan i nije mi imperativ otići ove zime ako to doista ne bude ono što sam inače želio. Iako sam već relativno dugo u optjecaju i vidokrugu, najbolje i najzrelije godine tek očekujem te sam uvjeren da će mi se prava prigoda otvoriti - otkrio je dio želja.

Među njima je bila i zaigrati u dresu prvoligaša iz rodnog grada na čijim je vratima bio već u dva navrata. Za sada nije i prošao kroz njih, a i Gradski vrt više nije tako atraktivna destinacija, premda je Saletu golema želja okušati se među najboljima. To mu je moglo uspjeti protekloga ljeta, ali se tada nije mogao odazvati pozivu iz NK Osijek.

- Na kraju protekle sezone ozlijedio sam zadnju ložu koju sam sanirao tek tijekom jeseni, tako da tada nisam mogao doći u Osijek. Iz sadašnje perspektive dojmovi glede toga su dvojaki jer se lako moglo dogoditi da se utopim u opće sivilo. Inače, završni sam dio ljetnih priprema i nekoliko uvodnih prvenstvenih utakmica apsolvirao istodobno provodeći vrijeme na terapiji uz koju sam se oporavio i odigrao svih 15 utakmica prvoga dijela sezone. Mogu, nedvojbeno, puno bolje, tako da sam optimističan glede napretka u karijeri. Osjećam se spremnim i sposobnim za taj iskorak, a i motiva imam napretek, tako da se nadam ispuniti ambiciju u kojoj financije nisu na prvom mjestu - zaključio je Kuburić uz želju da u sljedećoj godini otvori novo (prvoligaško) životno poglavlje.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr