Utorak, 24.12.2013.


NB Patika osvojila Turnir 8 kafića

Najveći pljesak okupljenih u Zrinjevcu dobila djeca COO-a Ivan Štark za svoj nastup...

Pobjedom NB-a Patika završen je humanitarni malonogometni spektakl Turnir 8 kafića. U finalu je NB Patika svladao ZOO hotel i Osječko s 3:1 te tako naslijedilo lanjskog pobjednika CB College.

Najbolji igrač turnira je Denis Šimašek (ZOO hotel), najbolji je vratar Marko Gavrić (NB Patika), a prvi strijelac s tri pogotka Husein Šakušić (NB Patika).

Sedam sati hakla
Tijekom gotovo sedmerosatnog programa parketom dvorane Zrinjevac prodefiliralo je stotinjak igrača, koji su u sedam natjecateljskih i dvije revijalne utakmice pokazali svoje malonogometno umijeće. Svi oni u predblagdansko su se vrijeme rado odazvali pozivu organizatora, humanitarne udruge "Od mene za tebe", a cijeli je prihod četvrtog izdanja turnira namijenjen uređenju prve kuće u Osijeku i regiji za djecu s autizmom.

- Rado sam se odazvao pozivu za nastup na ovom humanitarnom turniru, bilo je lijepo opet zaigrati sa starim prijateljima i bivšim suigračaima - rekao je Jurica Vranješ, nekadašnji hrvatski reprezentativac i prvotimac NK Osijek.

On je bio među brojnim poznatim imenima, bivšim i sadašnjim hrvatskim nogometnim i malonogometnim reprezentativcima, prvotimcima osječkog prvoligaša... Neizostavno lice među njima bio je i Domagoj Vida, hrvatski reprezentativac i bivši kapetan bijelo-plavih.
- Drago mi je što mogu pomoći ne samo djeci nego svakome, a najljepše je kad vidite osmijeh na njihovom licu. Nije bitno što smo ispali, najvažnije je pomoći djeci, a i da se družimo svake godine, ovo je već postalo tradicionalno. Lijepa je prilika za okupljanje i opet svi čekamo nagodinu ovo vrijeme da se ponovno nađemo zajedno. Ima li što ljepše od ovoga? - rekao je Vida koji je još jednom pokazao svoju humanost i nesebičnost.

Osim neizostavnog nastupa, i ove je godine dodatno uplatio sredstva na račun Udruge, a isti je potez napravio i Hrvoje Milić. Iako obojica nisu htjela to isticati, organizatori su, s pravom, odlučili drugačije, jer ovako lijepe priče uvijek treba ispričati.

Pohvale Lacu i Bari
Velike pohvale zaslužuju svi koji su se odazvali pozivu i nastupili, bez obzira na to u kojoj su fazi završili sudjelovanje. Svi oni dali su svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji i nisu dvojili odvojiti ni vrijeme ni sredstva kako bi pomogli djeci s autizmom. A upravo su štićenici COO-a Ivan Štark zaradili najveći pljesak okupljenih na tribinama Zrinjevca. Kratkim programom djeca s posebnim potrebama zahvalila su se na svoj, dirljiv način i dodatno učvrstila spoznaju kako bi ovakvih događaja trebalo biti više, što je istaknuo i Ivo Smoje. Iako zbog oporavka nije mogao nastupiti, kapetan NK Osijek nije propustio priliku biti dio turnira.
- Naravno da sam tu, ovo je lijepa priča, žao mi je samo što ih nema više u našem gradu. Pohvale Lacu i Bari, koji žive za ovo gotovo godinu dana u nastojanju da sve organiziraju. Mi im pokušavamo pomoći svojim dolaskom, veselim se uvijek ovakvim okupljanjima i druženju u blagdansko vrijeme - pojasnio je Smoje.

Organizatori su kao cilj imali prikupljanje šesteroznamenkastog iznosa, a ostvarenju tog plana pridonijele su i lokalne vlasti. Tako je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u ime Grada donirao 15.000 kuna, a osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić 5.000 kuna u ime Županije. U akciju se uključila i Udruga Kohorta koja je donirala drveni grb NK Osijek, šal i kalendar te najavila pomoć pri samom izvođenju radova na uređenju kuće.

AKCIJA TRAJE I DALJE
Humanitarna akcija završet kom turnira nije stala, napro tiv, prikupljanje sredstava nastavit će se sve do kraja siječnja pa svi koji su u mo gućnosti imaju još vremena dati svoj doprinos. U akciju se mogu uključiti pozivom na humanitarni broj 060 800 335 (3.75 kn fiksni, 5.05 kn mo bitel) ili uplatom na žiro-ra čun Udruge: HR6223400091-110585190.

Preuzeto s glas-slavonije.hr