Utorak, 24.12.2013.


Kada sam igrao za NK Osijek bila su neka druga, sretnija, vremena

Almir Turković i ove se godine spremno odazvao na poziv za sudjelovanje na humanitarnom "Turniru 8 kafića". Iako bolestan, nije propustio još jednom vratiti se u grad u kojem je ostavio dubok trag igrajući za NK Osijek...

- Lijepo je opet doći u Osijek gdje imam doista mnogo prijatelja, a uvijek se odazovem na humanitarne pozive. Nadam se da ćemo uspjeti skupiti sredstava za obnovu kuće djece s posebnim potrebama - istaknuo je bivši napadač osječkog prvoligaša koji se sada bavi trenerskim poslom u Sarajevu.

Vodio je juniore BiH prvoligaša, a sada radi s najmanjom djecom, među kojima je i njegov osmogodišnji sin.
Za razliku od vremena kada je on igrao, NK Osijek sada tavori pri dnu tablice s brojnim, ponajprije financijskim, problemima. Turković i dalje pozorno prati rezultate i ostala zbivanja oko kluba.

- Bila su druga, sretnija, vremena kada sam ja igrao. Nama je sad lako govoriti iz ove perspektive, no Osijek ima probleme, ljudi teško žive i ne možemo očekivati da Grad izdvaja jer ni građani nemaju za normalan život. Ipak, uvjeren sam da gradske vlasti mogu naći rješenje da pomognu NK Osijek. Vidim da su se i navijači digli, ujedinili, žele prvoligaša. Pratim, čitam sve, i nadam se da će Osijek uspjeti ostvariti ostanak u Prvoj ligi - rekao je Turković, koji je i ovaj put dobio veliki pljesak okupljenih gledatelja u Zrinjevcu.

Preuzeto s glas-slavonije.hr