Petak, 20.12.2013.


Damir Petravić: Prvi smo, a uoči prvenstva igrače smo skupljali na cesti

Nakon 18 jesenskih kola Cibalia je polusezonu završila na vodećoj poziciji drugoligaša. O tome se nitko u klubu nije usudio niti sanjati na početku sezone...

Tri boda ispred Pomorca, četiri ispred Zagreba i šest ispred Gorice učinak je nogometaša Cibalije i zalog za proljetni dio sezone. Trener Damir Petravić je s igračima koje je imao na raspolaganju ostvario učinak mnogo veći od onoga što mu je za zadaću stavila Uprava kluba nakon dolaska u Cibaliju.
- Kada sam došao u Cibaliju uprava mi je dala zadatak da budem među prvih pet momčadi lige, ali s malim zaostatkom za prvakom, možda tri-četiri boda kako bismo se na proljeće mogli upustiti u utrku za Prvu ligu. Pružila nam se prilika da budemo prvi, bez obzira na sve nedaće, pa smo je i iskoristili. Skidam kapu mojim igračima, jer su u sezonu ušli nespremni, neki doslovce s ulice. Priključivali smo igrače već kada je prvenstveno odmaklo, a ipak su uspjeli sve izdržati i ovako završiti polusezonu. Zato zaslužuju sve pohvale, rekao je trener Cibalije, koji je igračima dao odmor do 15. siječnja.

U tom razdoblju igrači ipak neće imati klasičan odmor. Već na pripremama moraju se pojaviti spremni za napore koji ih tada očekuju. Vrijeme je malonogometnih turnira, kojih ima jako puno, pa im je teško odoljeti. Petravić ne brani svojim igračima nastup na turnirima.
- Dozvolio sam im nastupe na turnirima, ali pod uvjetom da ne jurcaju s turnira na turnir. Mogu odigrati jedan do dva turnira. Bolje je da su stalno u kontaktu s loptom, nego samo odrađivati suho trčanje, kako bi održavali kondiciju. Moraju doći spremni za napore koji ih očekuju. Prvo ćemo odraditi mjerenja, kako bih ustanovio na kojoj su fizičkoj razini pojedini igrači. Čekaju ih naporne pripreme, pa im je bolje da dođu što spremniji.

Već tijekom jesenskog dijela sezone najavljivano je kako Cibalia treba "svježe, kvalitetne krvi" jer u proljetnom dijelu ih očekaju velika iskušenja. U tom smislu trener Petravić je već obavio razgovore s predsjednikom i sportskim direktorom te im rekao svoje želje.
- Razgovarali smo, sportski direktor i predsjednik znaju moja razmišljanja. U svakom slučaju, potrebna su nam najmanje tri kvalitetna vrhunska igraču, u svakoj liniji po jedan. Najvažnije je da dovedu jednog iskusnog, kvalitetnog i vrhunskog stopera, kako to mjesto ne bismo morali stalno krpati s veznim igračima. Već i vrapci na grani znaju da smo na stoperskim pozicijama najtanji. Trebali bismo jednog veznog i još jednog napadača. u drugom dijelu sezone ne ne smje biti posrtanja, kakvih smo imali u jesenskom dijelu.

Na kraju je dodao:
- Svima koji su u bilo kakvom doticaju s Cibalijom, ali i svim ostalima, želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u 2014. Igračima Cibalije, kao i sebi, želim puno dobrih igara, osvajanje titule prvaka Druge lige i nastavak dobrih izdanja i u Prvoj ligi. Klubu i klupskoj upravi želim da konačno isplivaju iz svih problema koji su ih pratili u prošlom razdoblju - rekao je trener Cibalije.

Preuzeto s glas-slavonije.hr