Utorak, 26.11.2013.


Dva sudačka previda odmaknula Vinkovčane od naslova

Osim groznih uvjeta za igru, koji uistinu nisu bili regularni, u Cibaliji su nezadovoljni i suđenjem subotnjeg susreta u Velikoj Gorici od strane suca Ivice Malekinušića iz Popovače.

Prema njima dva su sporna detalja u kojima su sudjelovali Tokić i Bartolović. Nakon vodećeg pogotka Gorice u 30. minuti Muženjak je odlično pronašao u šesnaestercu Tokića, napadač Cibalije je primio loptu na prsa, ali u tom trenutku na njega je doslovce pao jedan od obrambenih igrača Gorice i potom srušio Tokića. Zviždaljka suca Malekinušića nije se oglasila, nego je samo mahnuo da se utakmica igra dalje.

- Penal je bio k'o kuća - bile su Tokićeve riječi i odmah potom dao dodatne argumente:
- Nisam lud padati u situaciji kada imam loptu pred petercem. Prilika je to bolja od penala. Jedan od stopera se sigurno poskliznuo i pao na mene. Ako to nije za jedanaesterac, onda ne znam što je - nije krio ogorčenje napadač Cibalije.

U tom razdoblju Cibalia je nastojala svim silama doći do izjednačenja, premda se vidjelo kako moraju dosta improvizirati ne bi li došli s loptom pred gol domaćeg vratara Koprića. U 35. minuti dogodio se još jedan sporni detalj. Lopta je bila kod Filipovića, koji je prekinuo napad Gorice na nekih tridesetak metara od svojeg gola i zatim poslao odličnu dugu loptu za Bartolovića koji ju je primio na prsa. Smirio je loptu i uposlio slobodnog Tokića, koji je smireno pogodio mrežu. Tek tada se oglasio pomoćni sudac mašući nedozvoljeno igranje rukom od strane Bartolovića.

- Ma kakva ruka, koliko sam takvih lopti na takav način uštopao i nitko mi nije sudio ruku. Nemam pojam da je bila ruka, nemam razloga lagati, pogotovo sada kada je sve prošlo i kada se ništa ne može promijeniti. Gol je bio regularan - s gorčinom je izjavio Mladen Bartolović, igrač koji je upravo poznat po "fair playu".

Na žalost svih u Cibaliji i oko kluba utakmica je završila porazom i tu se ništa neće i ne može promijeniti. No, zbog svega toga žal za propuštenim je još veća. S bar jednim osvojenim bodom Cibalia bi bila sama na vrhu tablice i u prilici da prezimi na toj poziciji. Ovako će morati zapeti kako bi ostvarili pobjedu protiv Sesveta, a prije toga će znati ishod susreta u Kranjčevićevoj između Zagreba i Pomorca. U slučaju Pomorčeve pobjede, jesenski naslov bi gotovo sigurno tada otišao u Kostrenu.

Preuzeto s glas-slavonije.hr