Subota, 23.11.2013.


Cibalia: Nama su sve utakmice kvalifikacijske, jer se želimo vratiti u elitno društvo

Danas će nogometaši Cibalije u Velikoj Gorici odigrati iznimno važnu utakmicu. Vinkovčani su trenutačno na vodećoj poziciji na tablici, s tri boda ispred Pomorca, a pet ispred Inter Zaprešića, pa je stoga ostati neporažen protiv Gorice primarni zadatak.

S takvim ishodom osvajanje jesenske titule bilo bi u njihovim rukama. Za to kako ostvariti pozitivan rezultat u Velikoj Gorici, trener Cibalije Damir Petravić ima plan:

- Moramo dati svoj maksimum. Moramo biti maksimalno angažirani, bez imalo kalkulacija. Svaki se igrač mora na toj utakmici, doslovce, potrošiti do kraja. Ako pristup tijekom utakmice bude takav i ako budemo igrali kao u nekoliko prethodnih kola, onda ćemo se sigurno iz Gorice vratiti neporaženi.

Gorica - Cibalia: 2,44 2,93 2,56 (LIVE)


Zatim je nastavio o važnosti te utakmice za Cibaliju.

- Siguran sam da su igrači svjesni što nam znači ova utakmica protiv Gorice. Za nas je, zapravo, svaka utakmica kvalifikacijska, jer se želimo vratiti u elitno društvo. U posljednjih nekoliko kola zbilja smo se podigli, polako se stvara i bodovna prednost, tako da protiv Gorice nemamo toliko opterećenje što se tiče igre, ali su nam ti bodovi jako važni, jer s njima ostajemo u vrhu.

U susretu s Goricom trener Damir Petravić neće moći računati na ozlijeđenog Conjara, Zgrablića, koji je u prošlom kolu dobio crveni karton, Milardovića, koji je ozlijedio kvadriceps, te na Ottochiana, kojemu se ukliještio mišić u predjelu rebara. Igrači su to koji participiraju u prvom sastavu Cibalije.

- Bez obzira na njih, koji su jako važna karika, mi u Cibaliji imamo dosta dobrih igrača. Ne previše, ali njih možemo zamijeniti. Složit ćemo koncepciju igre na osnovi igrača koji će ih zamijeniti. Siguran sam da će alternative dobro reagirati i dobro zamijeniti odsutne. U svakom slučaju, danas svi moraju dati prilog tome da Cibalia ostane neporažena - rekao je trener Cibalije.

Susret se igra danas na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici s početkom u 13.30 sati, a sudi i Ivica Malekinušić iz Popovače.

Najvjerojatnii sastav Cibalije za susret s Goricom: Filipović, Muženjak, Mazalović, Perković, Čuljak, Mijoković, Čulić, Bartolović, Bajić, Puljić i Tokić.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr