Ponedjeljak, 25.11.2013.


Petravić: Ne znam zašto se utakmica nije odgodila zbog lošeg terena

Nakvašen teren prepun lokvi s vodom potpuno je ubio mogućnost kreativne igre u Velikoj Gorici. Vinkovčani u vrlo lošim uvjetima nisu uspjeli ispuniti svoju želju da do kraja prvenstva ostvare sve pobjede i na taj način osvoje jesenski naslov.

Situacija je ostala otvorena do posljednjeg jesenskog kola. Cibalia se mogla odvojiti pratnji, no morali su ponovno čekati ishod susreta Pomorca koji je u nedjelju igrao protiv Dugopolja. Zbog lošeg terena "kreacija" Vinkovčana svodila se na dugačke ubačaje, koji su tako pokušali doći do vrha napada, odnosno do Bartolovića, Bajića i Tokića. Na njihovu žalost dogodio se pogodak u njihovoj mreži. Trenutak dekoncentracije na kraju ih je stajao poraza. Trener Damir Petravić nema zamjerku na svoje igrače. U skladu s uvjetima pokušali su pružiti maksimum.
- Ako su se odgađale utakmice u Prvoj ligi samo nekoliko kilometara od Velike Gorice, na znam zašto se nije ova utakmica odgodila - pitao se Petravić.

No, utakmica je odigrana i Cibalia više nema mogućnosti poništiti je.
- Što je tu je. Kako je bilo nama, tako i njima. Uvjeti za igru su bili grozni i od igre nije bilo ništa. Gorica je iz jedne poluprilike zabila gol. Bili su spretniji i sretni i upisali pobjedu.

Cibalijini igrači su zatresli mrežu. Dugačka lopta upućena je prema Bartoloviću, a Tokić je pogodio. Sudac je poništio pogodak.
- Sumnjam da je bilo zaleđe. Treba vidjeti snimku jer ako je pogriješio, onda je izravno utjecao na konačan ishod. Ne mogu svojim igračima ništa zamjeriti, borili su se, bacali na glavu, ali nije išlo. No, idemo dalje. Pripremamo se za Sesvete, protiv kojih trebamo osvojiti sva tri boda i s 33 boda ostvarili bi rezultat kakav se uoči prvenstva nitko nije nadao - rekao je trener Cibalije.

Doista, Cibalia u lošim goričkim uvjetima nije mogla prikazati svoju igru. Nabacivanja nisu urodila plodom. Stvorili su nekoliko prigoda. Osim sporne situacije, pogađali su i vratnicu, a i gorički vratar Koprić se istaknuo.

Rezultati 17. kola

Gorica (Velika Gorica) - Cibalia (Vinkovci) 1:0, Inter Zaprešić - Zelina (Sv. I. Zelina) 1:1, Sesvete - Segesta (Sisak) 3:1, Lučko - Rudeš (Zagreb) 2:1, Pomorac (Kostrena) - Dugopolje 2:0 i Solin - Zagreb 1:1.
U 18. kolu, 29. i 30. studenoga te 1. prosinca, sastaju se: Zelina - Gorica, Rudeš - Inter Zaprešić, Cibalia - Sesvete, Dugopolje - Lučko, Segesta - Solin i Zagreb - Pomorac.

Preuzeto s glas-slavonije.hr