Ponedjeljak, 25.11.2013.


Scurich i Mandir opravdale izostanak s priprema

"Nestrpljivo čekamo novi ogled s jakom Njemačkom" poručuje izbornica Damjanović

Dok su nogometašice Osijeka i Splita jučer poslijepodne na prohladnoj i vjetrovitoj Mačkamami igrale drugo poluvrijeme derbija Prve hrvatske lige, poseban autobus dovezao je na osječko igralište u Industrijskoj četvrti "ostatak" državne reprezentacije.

Pod vodstvom izbornice Marije Margareta Damjanović, naime, nakon što su smještene u hotel ZOO, dio susreta dvaju vodećih sastava nacionalnog prvenstva došlo je pogledati sedam igračica i dio logistike hrvatske reprezentacije. Jer, na travnjaku je još "u akciji" bila okosnica nacionalnog sastava, osam igračica ŽNK Osijek (Jošćak, Baban, Nevrkla, Zlosa, Lojna, Šalek, Cepernić i Andrlić) te Splićanke Vrdoljak i Kalamiza.

- Hotel ZOO pruža idealne uvjete za kraće pripreme uoči susreta s europskim prvakinjama - rekla nam je izbornica Damjanović, ne zaboravivši pohvaliti izvrsnost prvog zajedničkog objeda u hotelu na lijevoj obali Drave.

- Sve zajedno vratit ćemo se u hotel, gdje će one koje su sad igrale utakmicu dobiti odmor, a sve ostale odradit će lakši trening na prostorima kod hotela.

Nažalost, od 20 pozvanih, izbornica Damjanović moći će u srijedu u kvalifikacijskoj utakmici prve skupine za Svjetsko prvenstvo u Kanadi 2015. godine(Gradski vrt u 15 sati) računati na samo 18 djevojaka.

- Zbog ozljede leđa morala je otkazati Allison Scurich (SC Sand, Njemačka), dok Martina Mandir (Novi Travnik, BiH) nije mogla doći zbog smrtnog slučaja u obitelji. Početnu teškoću, k tomu, predstavlja prilagođavanje naše "Amerikanke" Sandre Žigić (Monroe Mustangs, SAD) na našu vremensku zonu.

Pisani program zajedničkog četverodnevnog boravka u Osijeku, inače, predviđa dva zajednička treninga naših najboljih nogometašica, danas (ponedjeljak) u 15 sati na igralištu Kraj Drave i u utorak u isto vrijeme u Gradskom vrtu. Zamijetili smo da je izbornica Damjanović predvidjela i niz razgovora s reprezentativkama.

- Želimo se sasvim usmjeriti Njemicama, moramo na najbolji način iskoristiti iskustva stečena u Frankfurtu (kad je veliki favorit prije mjesec dana pobijedio "samo" s 4:0, nap.a.), ukazati na sve što su djevojke tom prilikom učinile dobro, a što loše, iako sam tada bila iznimno zadovoljna njihovom izvedbom. U svakom slučaju, nestrpljivo čekamo nov ogled s europskim prvakinjama, protiv kojih će naše djevojke i ovom prilikom sigurno zaigrati maksimalno motivirane, najbolje što mogu. Zato se nadam i značajnoj podršci ljubitelja nogometa u Osijeku, koji znaju prepoznati kvalitetan ženski nogomet - poručila je Marija Margareta Damjanović.

I Ćiro i Foka na Eurosceni

Tijekom ovoga tjedna igra se još niz kvalifikacijskih utakmica nogometašica za SP u Kanadi. Mnogo posla, osim igračica i sutkinja, stoga, imaju i kontrolorke suđenja. Tako će i dvije bivše osječke međunarodne sutkinje ovih dana na put. Snježana Fočić bit će u srijedu kontrolorka suđenja susreta Španjolska - Češka u Madridu, a dan kasnije Blaženka Logarušić, u Le Mansu, ocjenjivat će suđenje susreta Francuska - Bugarska.

Poziv navijačima

Hrvatice se nadaju kako će u srijedu imati veću podršku navijača


Preuzeto s glas-slavonije.hr