Petak, 22.11.2013.


Pletikosa: Bio sam iscrpljen, ali sam uživao

Nogometaši Rostova kreirali su veliko iznenađenje u petak, te su u gostima pobijedili Zenit 2-0, najbolju momčad ruskog prvenstva...

Hrvatski nogometaš Hrvoje Milić asistirao je kod drugog pogotka, dok je sjajan na vratima Rostova bio Stipe Pletikosa koji je obranio nekoliko sjajnih prigoda domaćina. Hulk, Keržakov i ostali do kraja ogleda nisu pronašli rješenje za hrvatskog reprezentativnog vratara, te je Rostov vodećoj momčadi prvenstva nanio prvi domaći poraz.

- Bio sam silno iscrpljen jer je ova utakmica došla samo nekoliko dana nakon teške reprezentativne akcije koju je imala moja Hrvatska. No, taj uspjeh s reprezentacijom mi je isto tako bio stimulans za danas. I baš sam uživao moram priznati, nije lako slomiti Zenit na njegovom terenu - rekao je ruskim novinarima Pletikosa.

- Oni su imali nekoliko dobrih prilika na samom startu. No, kada smo se iz toga izvukli stvari su se počele okretati na našu stranu. Idealno je sve bilo, mi smo uzeli tri boda kod njih, a oni neka ih uzmu protiv Atletica u Ligi prvaka - završio je Pletikosa.